Въоръжените сили на Украйна са нанесли удар с натовски ракети

...
Въоръжените сили на Украйна са нанесли удар с натовски ракети
Коментари Харесай

Русия съобщава за нова атака по ключовия за Крим Чонгарски мост

Въоръжените сили на Украйна са нанесли удар с натовски ракети Storm Shadow по моста Чонгар и едноименното село в Херсонска област, заяви в неделя в канала си в Telegram назначеният от Русия началник на администрацията на региона Володимир Салдо , представен от ТАСС.

Той декларира, че мостът е повреден от ракета. По думите му е ударено и учебното заведение в селото.

Пътят през Чонгар е най-краткият маршрут от Крим към Мелитопол и по-нататък - към южния фронт, където украинската войска се пробва да напредне. Мостът над Чонгарския пролив от Украйна и в края на юли.

Руският губернатор на Крим Сергей Аксьонов също оповестява, че въоръжените сили на Украйна са нанесли ракетен удар по моста Чонгар в северната част на полуострова.
 Крим упрекна Киев в терористични закани
Крим упрекна Киев в терористични закани

Проруските управляващи разясниха офанзивата в Киев против танкера Sig в Керченския проток от петък късно вечерта

Кримското Министерството на превоза осведоми, че с лед ракетния удар работата на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Джанкой " е краткотрайно спряна. Граничните пунктове " Армянск " и " Перекоп " работят обикновено. За отбягване на опашки е въведена смяна в пропускателния режим. През " Перекоп " минават единствено камиони, а през " Армянск " се позволяват се леки коли и пътнически рейсове.

Министерството прецизира се, че обектите на транспортната инфраструктура и предприятията от транспортния отрасъл в района работят обикновено. Движението по Кримския мост и Керченския фериботен прелез също се прави обикновено.
 Украйна пуснала 11 дрона към Крим тази нощ
Украйна пуснала 11 дрона към Крим тази нощ

Има попадение в склад за муниции в региона на Джанкой
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР