Важно е да спазваме сроковете и периодите за профилактични прегледи,

...
Важно е да спазваме сроковете и периодите за профилактични прегледи,
Коментари Харесай

Колко често ТРЯБВА да изследвате тези 10 важни здравословни показателя

Важно е да съблюдаваме периодите и интервалите за профилактични прегледи, както и постоянно да вършим нужните кръвни и други проучвания, с цел да успеем в точния момент да открием вероятно появило се заболяване. По този метод възможностите ни за по-бързо и изцяло изцеление са доста по-големи, в сравнение с в случай че открием казуса в по-късен стадий. Добре е, с цел да имаме съответна преценка за цялостнотони здраве, да следим някои съществени индикатори. Ето кои са те и какъв брой постоянно да ги изследваме:

Кръвно налягане

За да понижите риска от развиването на сърдечно-съдови болести, следете постоянно равнищата на кръвното ви налягане, даже да нямате признаци за проблем с него или сте диагностицирани с несъмнено заболяване.

Кръвна захар

Кръвната захар също е един от индикаторите, които би трябвало прецизно да следим. Ако равнищата й са повишени, сме застрашени от отключването на болести като диабет или проблеми с метаболизма.

Холестерол
Пет неща, които унищожават здравето ни, без да осъзнаваме
Много хора настояват, че живеят здравословно, само че не си дават сметка за явни неточности, които позволяват в всекидневието си. Вижте кои са пет...
Прочети повече
Нивата на холестерола в кръвта ни също би трябвало да се наблюдават постоянно, защото нередностите с него може да са симптом за появило се сърдечно-съдово заболяване.

Триглицериди

Те съставляват тип липиди, които в случай че са с нараснали стойности могат да покачат риска от развиването на болести на сърцето. Освен това измененията в тях посочват за нередности, свързани с функционалността на черния дроб или сърдечно-съдовата система.

Щитовидна жлеза

В нашето съвремие безчет дами страдат от проблеми с щитовидната жлеза, по тази причина е добре да следите положението й постоянно.
Какво да извършите през днешния ден, с цел да бъдете красиви и здрави след 20 години?
Съвременният човек всяка година от живота си се " подмладява " с 2,5 месеца, настояват учени. На същата възраст можем да си позволим повече...
Прочети повече
Здравето на зъбите

Трябва да вършиме и обширен обзор на зъбите си, в случай че не желаете те да скрият появила се зъбна зараза, кариес и така нататък Нелекуването на сходни положение може да докара до проблеми със ставите и костите, утежняване работата на коремните органи и други

Бенки

Бенките също изискват чести прегледи на положението на нашите бенки. Ако те са по-големи, наблюава се смяна в цвета и размера, се свържете неотложно със своя доктор. Изследвайте евентуалните рискове.

Болки в главата, мигрена
Тези 3 лесни теста ще ви покажат незабавно дали сте здрави
Интензивните физически извършения не се предлагат за възрастни хора и такива, които страдат от сърдечносъдови болести. Преди да п...
Прочети повече
Ако главоболието ви съпътства постоянно във вашето всекидневие, не трябва да неглижирате сходно положение и е добре да вземете съответните ограничения. При потребност се консултирайте със експерт, който да откри аргументите за главоболие.

Промяна на гърдите

Ракът на гърдата е един от най-често срещаните типове рак при дамите и всяка дама би трябвало деликатно да преглежда гърдите си за промени – бучки, усилване на цвета и други

Наясно сте с излъчените по завещание заболявания

Знаете за болесттите на членовете от фамилията и сте добре осведомени с вероятните опасности. Старайте се да понижите риска от отключването на някои заболявания с помощта на информираността ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР