В знак на непокорство срещу Китай, член на управляващата партия

...
В знак на непокорство срещу Китай, член на управляващата партия
Коментари Харесай

Индийски политик постави плакати с тайванското знаме пред китайското посолство

В знак на неподчинение против Китай, член на ръководещата партия в Индия сложи табели с тайванското знаме и приветствени известия по случай националния празник на страната пред китайското посолство в Делхи.

Това бе провокирано от писмо на китайското посолство до медиите в Делхи с послание по какъв начин „ вярно “ да отразят празника на Тайван. Писмото бе оповестено в Twitter от самостоятелен публицист и то стартира с думите: „ По отношение на така наречен иден „ Национален ден на Тайван “ китайското посолство в Индия би желало да подсети на нашите другари от медиите, че Китай е единствено един в света, а държавното управление на Китайската национална република е единственото законно държавно управление, представляващо целия Китай. Тайван е неделима част от територията на Китай. “ В него се споделя още: „ Тайван не би трябвало да бъде именуван „ страна (нация) “ или „ Република Китай “, нито водачът на китайския район Тайван да бъде именуван „ президент “, с цел да не се изпращат неверни сигнали до всеобщата общност “.

На собствен ред Тайванското министерство на външните работи разгласява отговор в Twitter, в който се споделя, че Индия е най-голямата народна власт в света със свободна преса и свободомислещ народ, само че даже и там комунистически Китай се пробва да наложи цензура.

В отговор на писмото, член на ръководещата партия сложи 100 табели с тайванското знаме и думите „ Тайван, цветущ Национален празник 10 октомври “.

Политикът съобщи, че посредством тази проява цели да подчертае, че Тайван, и Индия са демократични страни, където свободата на словото и печата не може да бъде лимитирана от Китай.

Поставянето на табелите получи необятно медийно внимание, като хаштагът #TaiwanNationalDay се издигна до трето място в класацията на Twitter в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР