Средната продължителност на живота в Тайван се е покачила до

...
Средната продължителност на живота в Тайван се е покачила до
Коментари Харесай

Продължителността на живота в Тайван се е увеличила средно до 81,3 г.

Средната дълготрайност на живота в Тайван се е покачила до 81,3 години през 2020-та, демонстрират данните на Министерството на вътрешните работи през вчерашния ден, предава Тайпе Таймс.

Числата сочат, че възходящата наклонност в страната продължава. Според изчисленията, оповестени от министерството, междинната дълготрайност на живота през 2010 година е била 79,1 години.

Този тренд се изяснява от специалисти с висококачествените здравни грижи в Тайван, засиления фокус върху сигурността на храните, усъвършенстваните условия на живот и това, че тайванците от всички възрасти се занимават с физическа интензивност.

Министерството откри, че междинната дълготрайност на живота при мъжете е 78,1 години, до момента в който дамите приблизително живеят до 84,7 години. И двете цифри са най -високите в историята.

Когато предходната година пандемията от COVID-19 стартира да се популяризира по целия свят, островът бързо наложи непоколебим граничен надзор и ограничения за ограничение на разпространяването на вируса.

Тайванците бързо се приспособиха към новия метод за предварителна защита на пандемията, което докара до по-малко смъртни случаи, регистрирани предходната година по отношение на предходните години, се споделя в известието.

Тайван записва 173 162 смъртни случаи предходната година, демонстрират данните.

Сред шестте специфични общини Тайпе има най-висока дълготрайност на живота - 84,1 години, следвана от Нов град Тайпе, Таоюан, Тайчунг и Тайнан.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР