Износът на Тайван миналия месец скочи с 34,7 % на

...
Износът на Тайван миналия месец скочи с 34,7 % на
Коментари Харесай

Износът на Тайван достигна рекордните 37,95 милиарда щатски долара

Износът на Тайван предишния месец скочи с 34,7 % на годишна база до рекордните 37,95 милиарда щатски $. Това предава Тайпе Таймс, като се базира на данни на тайванското Министерство на финансите.

Очаква се наклонността да продължи този месец с планирана облага от 20 до 25 %, макар високата база за съпоставяне през предходната година, сподели генералният шеф на Департамента по статистика Беатрис Цай.

„ От много време следим мощно и широкообхватно струпване на механически артикули и други артикули “, сподели Цай.

Цифровата промяна, подбудена от Ковид, подхранва ненаситното световно търсене на чипове и друга електроника. В същото време, възстановяващата се международна стопанска система подтиква търсенето на неблагородни метали, пластмаса, химически и минерални артикули, изяснява високия експорт Цай.

Смартфоните от последващо потомство и други потребителски електронни уреди ще усилят бизнеса при локалните снабдители на съставни елементи и ще покачат продажните им цени, сподели тя.

Скоро се чака Apple да пусне нови модели iPhone и часовници, а техните съперници е малко евентуално да стоят в профил. Това ще продължи да бъде от изгода за тайванския експорт, макар че темпът на нарастване може да се забави малко заради високата база за съпоставяне този месец.

Вариантът Делта на SARS-CoV-2 се популяризира по целия свят, само че американските и европейските управляващи обявиха, че не възнамеряват блокиране, защото доста хора са били имунизирани.

Доставките към всички огромни търговски сътрудници на Тайван регистрират двуцифрен процентен растеж, воден от 64-процентен скок към Европа, най-бързото нарастване в историята, се споделя в отчета на министерството.

Износът на оптични устройства - основно плоски панели и обективи за камерите на телефони - загуби известна скорост, само че въпреки всичко нараства с 18,9 %.

Ниската база за съпоставяне през предходната година разреши на доставките на железни, пластмасови, химически и минерални артикули да отчетат усъвършенствания от 40 до 114 %, до момента в който електрониката има доста по-високи безспорни стойности, добавя Цай.

Вносът се е нараснал с 41 % на годишна база до 32,05 милиарда щатски $ предишния месец, което дава на Тайван търговски остатък от 5,9 милиарда щатски $ за месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР