В Южна Азия живеят най-много деца булки“ в света, сочат

...
В Южна Азия живеят най-много деца булки“ в света, сочат
Коментари Харесай

ООН: В Южна Азия има най-много „деца булки“ в света

В Южна Азия живеят най-вече „ деца булки “ в света, сочат оценки, оповестени от УНИЦЕФ. Това се дължи на нараствания финансов напън и затварянето на учебни заведения заради COVID-19, което принуждава фамилиите да омъжват дребните си дъщери.

Илюстративна фотография Снимка: Getty Images

В района има 290 млн. деца булки, което е 45% от общия брой в международен мащаб, заяви организацията за децата към Организация на обединените нации, представена от Ройтерс, като прикани за повече старания за преустановяване на тази процедура.

„ Фактът, че Южна Азия е преди всичко в света по брой на детските бракове , не е нищо друго с изключение на покруса. Детските бракове лишават девойките от опцията да учат, излагат на риск здравето и благосъстоянието им и заплашват бъдещето им “, съобщи в изказване Ноала Скинър, районен шеф на УНИЦЕФ за Южна Азия.

Илюстративна фотография Снимка: iStock

Според изследването на Организация на обединените нации доста родители виждат брака като най-хубавата опция за дъщерите си, които имат лимитирани благоприятни условия да учат по време на локдауните. Проучването открива също, че по време на пандемията фамилиите са били принудени от финансовото напрежение да омъжват дъщерите си млади, с цел да понижат разноските у дома.

Законната възраст за подписване на брак за дамите е 20 години в Непал, 18 години в Индия, Шри Ланка и Бангладеш и 16 години в Афганистан. В Пакистан е 16 години, като се изключи провинция Синд, където минималната възраст е 18 години.

Агенцията съобщи, че евентуалните решения на казуса включват въвеждане на ограничения за обществена отбрана, с цел да се противодейства на бедността, отбрана на правото на всяко дете на обучение, обезпечаване на съответна рамка за използване на закона и полагане на повече старания за справяне със обществените правила.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР