Министър-председателят на Великобритания Риши Сунак призова днес избирателите да му

...
Министър-председателят на Великобритания Риши Сунак призова днес избирателите да му
Коментари Харесай

Британският премиер призова избирателите да му вярват по повод предстоящите парламентарни избори

Министър-председателят на Англия Риши Сунак прикани през днешния ден гласоподавателите " да му имат вяра ", че ще обезпечи тяхната сигурност в днешния свят, който става все по-опасен, съобщи Ройтерс. Премиерът изброи своите заслуги в предизборна тирада, в която съгласно новинарската организация " е нямал угризения ", във връзка идните, въпреки и още ненасрочени, национални парламентарни избори тази година.

В подтекста на изоставането на неговите съпартийци тори по известност от опозиционната Лейбъристка партия в социологическите изследвания на публичното мнение за изборите Сунак употребява изявлението си на демонстрация в аналитичния център за обмяна на политики (Policy Exchange) на Консервативната партия, с цел да убеди гласоподавателите, че само той е в положение да отбрани страната от " оста на властническите страни ", показва Ройтерс.

Сунак атакува лейбъристите, че не са в положение (ако дойдат на власт) да реализират обещаното от него увеличение на разноските за защита (до 2,5% от Брутният вътрешен продукт годишно до 2030 г.), или да се преборят с противозаконната имиграция, и че единствено той има " явен проект " за бъдещето. Лидерът на лейбъристите Киър Стармър отхвърля тези изказвания като неоснователни, отбелязва Ройтерс.

" Следващите избори, пред които се изправя страната ни, са националните избори и и изборът в тях е явен – бъдещето или предишното ", съобщи Сунак на събитието в мозъчния концерн.

" Имаме ясна визия какво включва бъдещето – най-опасните времена, които сме виждали от много години насам, само че също по този начин и най-променящите се, и единствено ние сме тези, и единствено аз съм този със смелите хрумвания и ясния проект, които ще донесат безвредно бъдеще на нашата страна ", съобщи министър председателят.

Лейбъристите дадоха отговор с обвиняване против консерваторите, че ръководят " скъпоструващ безпорядък ", уточни Ройтерс.

" Единственият метод да се спре този безпорядък е да се отгърне нова страница и началото на смяната е в промяната на държавното управление ", сподели Пит Макфадън, народен координатор на предизборната акция на Лейбъристката партия. " Консерваторите не могат да решат проблемите на страната, тъй като те са казусът ", добави той.

Според Ройтерс това показване на Сунак пред гласоподавателите основава предпоставки за отблъскваща предизборна акция, като държавното управление на министър-председателя се усеща неоценено за направеното до момента, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" Нито за секунда не изисквам, че за последните четиринадесет години сме били съвършени – несъмнено, че не. Но съм горделив с постигнатото ", сподели Сунак.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР