Риши Сунак претърпя нов огромен удар заради своя план за

...
Риши Сунак претърпя нов огромен удар заради своя план за
Коментари Харесай

Огромен удар за Риши Сунак, тъй като съдът постановява, че законът на Руанда е незаконен в Северна Ирландия

Риши Сунак претърпя нов голям удар поради своя проект за Руанда, откакто върховен арбитър постанови, че той не може да се ползва в Северна Ирландия.

На премиера беше казано, че Законът за незаконната миграция - който проправя пътя за противоречивия план за депортиране - подкопава отбраните след Брекзит, с които той самият се съгласи. В решение на Върховния съд в Белфаст арбитър Хъмфрис сподели, че елементи от акта са несъвместими със Споразумението от Разпети петък.

Г-н Сунак отвърна на решението, като сподели, че то „ не трансформира нищо “. Неговото рамково съглашение Уиндзор с Европейски Съюз – което беше реализирано, с цел да се поправят грешките в провалената договорка за Брекзит на Борис Джонсън – гласи, че разпоредбите за правата на индивида, предпазени от мирното съглашение от 1998 година, не могат да бъдат отстранени.

Съдията откри, че няколко елементи от закона водят до „ доста “ понижаване на правата, на които лицата, търсещи леговище, имат право според съглашението от Разпети петък. Той сподели: „ У...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР