Група африкански държави призова за режим на санкции, тъй като

...
Група африкански държави призова за режим на санкции, тъй като
Коментари Харесай

Африканските държави призовават за санкции, тъй като ООН е близо до договора за „биопиратството“

Група африкански страни прикани за режим на наказания, защото започнаха договаряния по значим контракт, целящ да постави завършек на „ биопиратството “.

Организацията на обединените народи откри дебата в понеделник в Женева предвид на завършването на контракта, който има за цел да предотврати ограбването на генетичните запаси и обичайните познания, които ги заобикалят.

След повече от 20 години договаряния Световната организация за интелектуална благосъстоятелност (WIPO) към Организация на обединените нации се надява да подписа съглашение, което ще отбрани тези познания от употреба посредством налагане на по-голяма бистрота в патентната система.

Текстът на проектодоговора гласи, че от претендентите за патенти ще се изисква да разкрият от коя страна идват генетичните запаси в обещано откритие и кои са локалните хора, дали обвързваните обичайни познания.

Докато естествените генетични запаси, като тези, открити в лечебни растения, култури и породи животни, не могат да бъдат директно предпазени като межд...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР