В студиото на Още от деня“ министърът на туризма Николина

...
В студиото на Още от деня“ министърът на туризма Николина
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Очакваме добър летен сезон

В студиото на „ Още от деня “ министърът на туризма Николина Ангелкова направи прогноза за добър летен туристически сезон тази година, като планува растеж на туристите сред 5 и 10%. Тя означи, че се чака броят на туристите от Русия да остане същият като този предходната година, защото геополитическата обстановка има отражение върху потока туристи.

Още от предходната година текат подготовките за летния сезон, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя добави, че още при започване на годината са резервирани 90% от четири- и пет-звездните хотели, като се чака растеж от сред 5 и 10%.
Николина Ангелкова, министър на туризма: За нас предпочитано е спазването на закона. И това лято ще има всеобщи инспекции по плажовете, може би ще бъдат двойно повече.
Ще се правят инспекции за вярно стопанисване на плажовете - съществуването на спасители, здравно обслужване, поставяеми обекти, оказателни табели, съобщи Ангелкова. Тя напомни, че и това лято ще е деен телефон за сигнали.

Министърът на туризма съобщи, че България утвърждава позициите си на мечтана туристическа дестинация. Като образец тя уточни туристите от Германия, които за втора поредна година са преди всичко. След това следват гостите от Румъния, Русия, Турция, Гърция, Сърбия, Македония, Полша и Чехия. Ангелкова призна, че обтегнатите връзки с Русия оказват въздействие на туристическия поток.
Николина Ангелкова, министър на туризма: Това, което чакаме от страна на броя на съветските туристи, е да се болести броят им от предходната година. Имаме прелестни връзки с министъра на туризма на Русия и той удостовери, че България остава желана дестинация за съветски туристи.
Николина Ангелкова съобщи, че визите за съветски туристи ще бъдат издавани в границите на 24 часа.
 4 млн. лева доходи от туристите по Великден на Северното ни Черноморие 4 млн. лева доходи от туристите по Великден на Северното ни Черноморие
Близо 4 милиона лв. са похарчили туристите, посетили Северното ни Черноморие по време на Великденските празници. Над 90 на 100 от гостите в хотелите...

Тя цитира проучване на „ Галъп “, съгласно което над 40% от българите са почивали през лятото сред юли и септември на Българското черноморие.

Нямаме информация за компаниите, които печелят концесии, съобщи Ангелкова, като добави, че собствеността им не интересува Министерството на туризма.

Министърът на туризма означи, че и тази година цените на шезлонг и чадър ще варират.

Ангелкова изрази съболезнованията си на околните на починалите в злополуката на Автомагистрала „ Тракия “ и пожела на потърпевшите скорошно и цялостно възобновяване.
 Шестима починаха, а над 20 бяха ранени при злополука на автомагистрала „ Тракия “ Шестима починаха, а над 20 бяха ранени при злополука на автомагистрала „ Тракия “
Жестока покруса беляза днешния ден - 6 души починаха на място, 23-ма са ранени при злополука на автомагистрала Тракия покрай Вакарел. Кола удря отстр...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР