Още трима руски агенти са били задържани в Полша, обяви

...
Още трима руски агенти са били задържани в Полша, обяви
Коментари Харесай

Русия е планирала да прати хиляди мигранти през Беларус в Полша

Още трима съветски сътрудници са били арестувани в Полша, разгласи полският министър председател Доналд Туск. Ден по-рано полските органи на реда арестуваха 9 души, обвинени, че са шпионирали в интерес на Русия. Туск сподели още, че службите имат учредения да считат, че съветските специфични служби имат нещо общо с огромния пожар в пазар на улица Марюилска във Варшава.

Премиерът разказа проект на Русия, която възнамерявала да изпрати хиляди мигранти в Беларус, откъдето те да щурмуват полската граница.

 
Получихме удостоверение, че натискът върху източната граница на Полша не е спонтанна миграция на хора, които бягат от разнообразни страни. Сега тези данни са притеснителни. Над 90% от хората, които минават нелегално полската граница, са хора с съветски визи.
Доналд Туск – министър председател на Полша

Туск разгласи основаването на комисия, която да проверява въздействието на Русия и Беларус върху вътрешните работи на Полша. Дейността й ще бъде съсредоточена върху интервала 2004-2024 година

Всички разкрития ще бъдат изпратени на прокуратурата за формиране на наказателни производства. Докладът на този проверяващ орган би трябвало да бъде подготвен до лятото.

В събота Туск заяви, че държавното управление ще вложи към 2.5 милиарда $ в укрепването на границите с Русия и Беларус.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР