Ирландия, Норвегия и Испания обявиха в сряда, че планират дапризнаят

...
Ирландия, Норвегия и Испания обявиха в сряда, че планират дапризнаят
Коментари Харесай

Ирландия, Норвегия и Испания планират да признаят Палестина за държава

Ирландия, Норвегия и Испания оповестиха в сряда, че възнамеряват дапризнаят публично Палестина за страна, считано от 28 май. Това провокира решението на Израел неотложно да върне своите посланици от Осло и Дъблин, написа Бибиси.

Първата крачка за одобряваме на Палестина като страна предприе министър председателят на Норвегия Йонас Гар Стьоре, който съобщи, че „ не може да има мир в Близкия изток, в случай че няма признание “.

Ирландският външен министър Майкъл Мартин удостовери, че приемането на Палестина ще се извърши на същата дата и добави, че взетото решение за двете страни е „ единственият благонадежден път ” за мир.

„ Днес заявяваме ясно нашата недвусмислена поддръжка за равното право на сигурност, достолепие и самоопределяне за палестинския и израелския народ “, сподели Мартин.

Испанският министър председател Педро Санчес пък изясни, че това самопризнание не е против Израел и еврейскиянарод, а е в интерес на мира и взаимното битие.

„ Не можем да позволим това. Ние сме длъжни да действаме в Палестина както в Украйна без двойни стандарти. Не е в интерес на Хамас, както беше казано. Това признание не е против никого ”, сподели испанският министър председател.

Израелскиятвъншен министър Израел Кац дефинира решението на трите страни като незаслужено по отношение на жертвите на войната. Той написа в обществената мрежа “Х ”, че " Израел няма да остане безгласен пред това подкопаване на неговия суверенитет ”.

„ След като терористичната организация Хамас извърши най-голямото кръвопролитие на евреи след Холокоста, откакто извърши отвратителни полови закононарушения, на които светът стана очевидец, тези страни избраха да възнаградят Хамас и Иран, като признаят палестинска страна ”, сподели Кац.

Припомняме, че по-рано този месец 143 от 193-те членове на Общото заседание на Организация на обединените нации дадоха поддръжката си Палестина да се причисли към Организация на обединените нации.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР