,,В ръгби не влизаш с мисълта ,,ами, ако…, това не

...
,,В ръгби не влизаш с мисълта ,,ами, ако…, това не
Коментари Харесай

Ръгби - хулиганският спорт за джентълмени, който даде пример за подражание в България

,,В ръгби не влизаш с мисълта,,ами, ако… ”, това не е подобен спорт. Какво ще стане, в случай че ми счупят носа? Влизаш и играеш. А в случай че ти го счупят, не мислиш къде да си починеш, а по какъв начин да продължиш да играеш ” - по този метод Васил Върбанов изяснява част от философията, с която са закърмени в ръгби общността - освен в България, а по принцип.

Винаги нещо може да се обърка, само че фокусът не е върху това. Защото ръгби е за хора, които нямат непотребни терзания и боязън в сърцето. Когато желаят да създадат нещо, вършат го. Толкова е просто.

 Васил Върбанов, ръгби

Следвайки тъкмо този метод, Васил Върбанов дава начало на невиждана самодейност, дружно със спонсори и съидейници, с цел да обезпечат излъчването на Световното състезание по ръгби. За три седмици парите са събрани, а спортното събитие за първи път е в ефира на Българска национална телевизия.

Кампанията набра огромна известност в България, въпреки и по-важното в тази ситуация да е друго - дава прегледен образец по какъв начин корпоративният свят, институциите и цивилен начинания могат да работят дружно.

,,Тази акция я поддържаха освен ръгби почитатели, някогашни и сегашни ръгбисти, а и почитатели на спорта по принцип ”, прецизира Васил Върбанов, който е общоприет шеф на радио “Тангра мега рок ”.

,,Мен ме интересуваше, че за общественост, в която съм от 40 години, случилото се има мотивиращ резултат. Имаше опция за лъчение. Въпросът беше желаеме ли да споделим, че гледаме нещо ужасно. Щом е по този начин, дайте да съберем тези пари ”.



Голям подтик в самодейността дава компанията “Амета Холдинг ” АД посредством марката “Лудогорско пиле ”, като обезпечава половината от средствата за правата за международната купа по ръгби. Останалите пари идват от акцията на Васил Върбанов под шапката на радио “Тангра мега рок ”.

,,Подкрепата ни към ръгби общността идва, колкото и ненадейно да е, от страстта към игрищата за баскетбол в Разград. Това е история по какъв начин посредством марката “Лудогорско пиле ” развихме процедура да подкрепяме спортове в градовете, където работим, до това да спонсорираме излъчването на Световното състезание по ръгби за българската аудитория ”, споделя Любомир Лозанов, основен изпълнителен шеф на “Амета Холдинг ” АД.

“Лудогорско пиле " поддържа разнообразни общности - като баскетболния клуб в Шумен, клуба по лека атлетика в Разград и доста футболни шампионати.

,,Преди няколко години започнахме да изследваме опциите да подкрепим спортове, които имат потребност да създадат идната стъпка в достиженията си и в привличане на почитатели. Така установихме контакт с Васил Върбанов, който е душата на ръгби спорта в България. Когато той ни даде опцията “Лудогорско пиле ” да спонсорира излъчването на Световното състезание по ръгби по Българска национална телевизия, ние приехме това като късмет – първо да застанем с поддръжка до общността на почитателите на ръгби в България и второ, спортът да притегли нови почитатели, а евентуално и играчи, като покаже най-вълнуващата си страна – огромните тимове в света, състезаващи се на Световното състезание във Франция ”, прибавя Лозанов.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР