Украинският генерален щаб съобщи за тежка обстановка в харковското направление.

...
Украинският генерален щаб съобщи за тежка обстановка в харковското направление.
Коментари Харесай

Украйна призна тактически руски успех край Волчанск

Украинският общоприет щаб заяви за тежка конюнктура в харковското направление . Според украинските военни съветските войски имат тактически триумф в региона на град Волчанск , оповестява Руската работа на Би Би Си.

" В Харковско направление оперативната конюнктура остава комплицирана и се трансформира динамично. [...] Водят се боеве за граничния град Волчанск. Противникът разположи обилни сили за офанзива против града в състав до пет батальона и не регистрира личните си загуби ", се споделя в изказването на Генералния щаб.

Според ведомството съветските войски са изгубили повече от 100 души убити единствено за един ден . Би Би Си не може без значение да ревизира тази информация.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили също заяви, че украинските военни водят отбранителни дейности и употребяват дронове за разузнаване и нанасяне на целеви удари.

" Разполагането на запасите продължава да стабилизира обстановката. При установяване на дилемите пред войските един от главните цели е запазването на живота на нашите бойци ", допълват от Генералния щаб.
 Продължава евакуацията на украинския Волчанск
Продължава евакуацията на украинския Волчанск

Волчанск и всички точки на северния граничен регион на Харковска област са под противников обстрел съвсем непрекъснато.

Припомняме, че Волчанск и всички точки на северния граничен регион на Харковска област са под противников обстрел съвсем непрекъснато.

Главнокомандващият Олександър Сирски също дефинира обстановката в Харковска област като " значително обострена ", само че твърди, че украинските войски знаят проектите на врага и реагират гъвкаво на дейностите му.

" Противникът продължава да навлиза в дълбочина на нашата територия. Нашите бойци отблъснаха 13 противников офанзиви в посока Купянск главната задача е стабилизирането на фронтовата линия ", са думите на ръководителя на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов, представен от УНИАН.

Обстрелът по спокойно население и инфраструктура продължава към този момент трети ден към понеделник, откакто съветската войска Непрестанно се усилва броят на масираните артилерийски и въздушни удари.
 Руснаците влезнали във Волчанск, там остават до 500 цивилни
Руснаците влезнали във Волчанск, там остават до 500 цивилни

Намираме се под денонощен противников обстрел, признават украинците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР