Притежателят на пистолета, с който 11-годишният син на депутата Явор

...
Притежателят на пистолета, с който 11-годишният син на депутата Явор
Коментари Харесай

Арестуван е собственикът на оръжието от инцидента с детето на Явор Божанков

Притежателят на револвера, с който 11-годишният наследник на депутата Явор Божанков е прострелял несъзнателно друго дете при игра в Арбанаси, е задържан за 24 часа и ще бъде упрекнат.

Самоличността на арестувания мъж не беше обявена от прокуратурата. Той е оставил е оръжието си без контрол на скамейка в двора на мястото, на което се е провеждало частното празненство в наличието на голям брой деца.

Прокуратурата във Велико Търново проверява случая, като има две обособени досъдебни производства - за причиняване на междинна телесна щета на малолетно дете и за държане на огнестрелн оръжие, което не се съхранява по законовите правила.

Второто закононарушение се санкционира с отнемане от независимост за период от 3 до 10 години. Собственикът на оръжието не е престъпно проявен.

В момента се изследват всички вероятни версии, взети са натривки на всички присъстващи на случая, назначени са експертизи, сподели Тихомир Шабов от прокуратурата във Велико Търново пред публицисти в понеделник заран.

Около 15-16 души са участвали на мястото на случая, когато е създаден изстрелът.

Пострадалото дете е в болница, ранено е в стъпалото, няма заплаха за живота му.

Шабов удостовери, че Явор Божанков не е участвал на събитието. От късото известие на депутата ставаше ясно, че децата му са придружавани от тяхната майка в Арбанаси.

" Родителите не носят наказателна отговорност, само че носят гражданска такава ", беше коментарът на великотърновския прокурор.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР