Листата на БСП за предстоящите европейски избори обединява стари и

...
Листата на БСП за предстоящите европейски избори обединява стари и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Имам правото да кажа, че ние сме автентичното ляво

Листата на Българска социалистическа партия за идните европейски избори сплотява остарели и нови лица, които ще се допълват - по този начин водачът на партията Корнелия Нинова дефинира подредбата в нея, в която на второ място е подложен Румен Гечев.

Гечев беше вицепремиер и министър на икономическото развиване в държавното управление на Жан Виденов, което беше свалено поради банковата рецесия и хиперинфлацията, само че по думите на Нинова той можел да способства за бюджетната политика на Европейски Съюз, " тъй като е специалист, икономист, финансист, взе участие в интернационалните организации и като народен представител, и като учител в УНСС. "

Водач на листата е някогашният външен министър Кристиан Вигенин. На трето място в листата с кандидат-евродепутати е сложена се Цветелина Пенкова, която е единствената от досегашните евродепутати на партията, която е претендент и на изборите на 9 юни.

От листите отпаднаха имена като Сергей Станишев, Петър Витанов и Елена Йончева, която ще е претендент, само че на пето място в листата на Движение за права и свободи.

" Точно в Движение за права и свободи не съм очаквала (да мигрира), само че знаех авансово зависимостите на Елена, позициите ѝ във връзка с войната, на Истанбулската спогодба гласуванията ѝ в Европейския парламент, които бяха в прорез с позициите на Българска социалистическа партия, " уточни Нинова.

Станишев и Витанов не са класирани за евролистите с решение на управлението на партията, макар че по думите на Нинова са желали да бъдат още веднъж претенденти за евродепутати.

" Сергей Станишев, Петър Витанов знаете години наред отделиха на това да приказват против Българска социалистическа партия. Знаете ли какъв брой беше огромна изненадата ми, когато безусловно седмици преди да редим листи тези двамата изпратиха мотивационни писма за какво би трябвало да са евродепутати от Българска социалистическа партия, " сподели Нинова.

По отношение на идните предварителни парламентарни избори тя съобщи, че ГЕРБ продължава да е главния политически конкурент на партията ѝ и разгласи, че страната има потребност от надпартийно национално програмно държавно управление.

От думите ѝ се разбра, че Българска социалистическа партия не би влезнала в каквито ѝ да е коалиция след вота.

На фона на новопоявилата се лява групировка " Солидарна България ", водена от Ваня Григорова, Нинова тя дефинира Българска социалистическа партия като достоверната лява партия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР