ЛИВОНИЯ, Мичиган (AP) — Малка евтина електрическа кола, наречена Seagull,

...
ЛИВОНИЯ, Мичиган (AP) — Малка евтина електрическа кола, наречена Seagull,
Коментари Харесай

Малък, добре сглобен китайски електромобил, наречен Seagull, представлява голяма заплаха за автомобилната индустрия на САЩ

ЛИВОНИЯ, Мичиган (AP) — Малка евтина електрическа кола, наречена Seagull, кара американските производители на коли и политици да треперят.

Колата, пусната предходната година от китайския авто производител BYD, се продава за към $12 000 в Китай, само че се движи добре и е направена с майсторство, което съперничи на създадените в Съединени американски щати електрически транспортни средства, които костват три пъти повече. Версия с по-къс обсег коства под $10 000.

Митата върху вносните китайски транспортни средства евентуално ще държат Seagull надалеч от крайбрежията на Америка към този момент и евентуално ще се продава за повече от 12 хиляди, в случай че бъде импортирана.

Но бързото появяване на евтини електрически автомобили от Китай може да раздруса международната автомобилна промишленост по способи, невиждани откогато японските производители избухнаха на сцената по време на петролната рецесия през 70-те години. BYD, което значи „ Build Your Dreams “, може да бъде призрачен сън за автомобилната промишленост в Съединени американски щати.

„ Всяка автомобилна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР