Асен Василев е политически спекулант. Винаги е бил такъв и

...
Асен Василев е политически спекулант. Винаги е бил такъв и
Коментари Харесай

Сачева към Асен Василев за пенсиите: Асене, не ни губи повече времето! На твоите щуротии могат да се вържат само Венко и група съветски учени

Асен Василев е политически търгаш. Винаги е бил подобен и за жалост коства на всички българи извънредно скъпо. Сега е решил да лъже за следващ път българските пенсионери, че ще вземат по-ниски пенсии. Човек, който лъже безобразно хората освен това с артистичен самоувереност. Това написа във Фейсбук Деница Сачева от ГЕРБ и изясни:

Каква е истината?

Законът за бюджета на ДОО за 2024 г. е разчетен при параметри за повишаване на междинния застрахователен приход и повишаване показателят на потребителските цени, които в съответствие 50 на 50, образуват 11% за осъвременяване на пенсиите по реда на член 100 от КСО. Средства за това осъвременяване са планувани за бюджета за 2024 год. Отчетните данни към този миг, с цел да се приложи императивната норма на чл.100 от КСО, са за % в размер на 10%.

На идното съвещание на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт, което ще се организира на 14.05.2024 година, в правата на министъра на труда е да предложи на Народно събрание нарастване с 11%, както е заложено в ЗБДОО, което да се одобри.

Това се случва безусловно всяка година. Администрацията на Национален осигурителен институт предлага текст, който тъкмо извършва закона, а политическото решение се взема от надзора на Национален осигурителен институт и то нормално е съобразено с рамката дадена от бюджета на държавното публично обезпечаване.

Асен Василев знае това. Знае доста добре, че във вторник надзора на Национален осигурителен институт ще вземе решение пенсиите да се осъвременят с 11%. И хората ще си получат парите до стотинка. И пари от пенсионерите няма по какъв начин да се крадат. Защото бюджета на Национален осигурителен институт не може да се употребява за донорство на държавния бюджет. Но този човек обича да лъже. Обича да гази закона.

Няма никаква потребност от никакви изключителни съвещания на Народното събрание за нещо, което е в пълномощията на Надзора на Национален осигурителен институт и по този начин или другояче ще се случи. Асен Василев не избавя безусловно никого с изключение на личната си безславна кариера. И бъдете сигурни, че хората са му последна грижа.

По време на договарянията той чистосърдечно ми показа, че в действителност желал заплатите да се подвигат, с цел да подтиква работодателите да влагат в автоматизация, когато разноските за заплати им станат непостижими и да почнат да освобождават хора. Таксите на студентите бяха анулирани, тъй като те са част от микса, с който се пресмята % на инфлацията, а трябваше да се демонстрира, че Асен държи инфлацията ниска.

Такива ми ти работи. Ала – бала. Както постоянно. Нищо мъдро. Просто доста шумно. И отново за нищо.

Асене, не ни губи повече времето! На твоите дивотии могат да се вържат единствено Венко и група руски учени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР