В продължение на дълги години куче на име Капитан всяка

...
В продължение на дълги години куче на име Капитан всяка
Коментари Харесай

Вярност! Куче с години спяло върху гроба на покойния си стопанин

В продължение на дълги години куче на име Капитан всяка нощ спяло върху гроба на стопанина си. Стопанинът му Мигел Гузман умрял през 2006 година и Капитан липсващ малко откакто фамилията посетило погребението.

Търсили го на всички места и пуснали листовки, с цел да се опитат да го намерят. Но никой не го бил виждал.

Седмица по-късно някои хора, които били на гробището късно една вечер, забелязали Капитан да лежи на гроба и се свързали с пазача на гробището. От гробището уведомили фамилията, което незабавно пристигнало да го вземе и да го прибере.

Но всяка вечер вярното куче плачело и дращело трескаво по вратата, с цел да излезе, и не се прибирало вкъщи до сутринта.

По-късно било намерено, че Капитан ходел 3 благи назад до гробището всяка вечер, с цел да пази гроба на стопанина си. И по този начин години наред.

Гробището не затваряло портите, до момента в който той не пристигал всяка вечер тъкмо в 18 часа. Кучето спало там цяла нощ, пазейки гроба, до момента в който пазачът на имота отвори портата на сутринта.

Смъртта на кучето

Вярната немска овчарка умряла през 2018 година до гроба на стопанина си, откакто прекарваше дните си там в продължение на 12 години. ю

Кучето било добре обгрижвано от пазачите на гробищата, които го хранели и се уверявали, че получава годишни ваксини. Въпреки това животът на гробището взел своето, защото локалните медии съобщли, че Капитан е изгубил зрението си и едвам можел да върви през последната година.

Кристиан Стемпелс, ветеринарният доктор, който е лекувал Капитан до последните му дни, споделя, че кучето е страдало от хронична бъбречна непълнота и е било лекувано няколко години от заболяването.

„ Бяхме разкрили казуса с бъбреците преди четири години и през цялото това време той се е грижил със специфична храна и медикаменти “, сподели ветеринарят пред вестник La Voz.

„ Той е емблематично куче в Карлос Пас и защото е живял по-голямата част от живота си в гробището, взехме решение, че би трябвало да почине там. Беше заровен същия ден и нямаше какво друго да създадем “, споделя Стемпълс.

„ Нямаме визия по какъв начин е намерил гробницата, тъй като притежателят му не е умрял в Карлос Пас, а в Кордоба “, споделя пенсионираният надзирател на гробището Хектор Банегас пред La Opinion.

P.S: Ако в миналото има същинска обич в тази галактика, то❤️ това е тя!!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР