Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева освободи директора на Здравната

...
Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева освободи директора на Здравната
Коментари Харесай

Проф. Хинков: Мотивите за освобождаването на Николай Борисов не са истина

Министърът на опазването на здравето доктор Галя Кондева освободи шефа на " Здравната капиталова компания за детска болница " Николай Борисов.

Коментар по тематиката прави бившият здравен министър проф. Христо Хинков в предаването  " Опорни хора "  по Bulgaria ON AIR. 

" Прочетох претекстовете на уеб страницата на Министерство на здравеопазването за освобождението му и мога да кажа, че това, което е написано, минимум не дава отговор на истината. Например, това, че няма бизнес проект, това, че е забавено непозволено сключването на контракт с компанията за разрушаването на болничното заведение, изобщо не е правилно. Защото на 5 април излезе решението на Административния съд, в резултат на тъжба на една от компаниите, които аплайват за публичната поръчка, откакто Комисия за защита на конкуренцията също по този начин много дълго време бави своето решение, по-късно и Административният съд. Направиха се към 8 месеца, а може би и повече, от оповестяването на публичната поръчка за компания, която да унищожи постройките за бъдещата болница. Това е извънредно манипулативно като претекст, с цел да се освободи директорът на това сдружение ", сподели проф. Хинков. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР