В понеделник няма да има извънредно заседание на парламента, на

...
В понеделник няма да има извънредно заседание на парламента, на
Коментари Харесай

Парламентът няма да заседава извънредно за отнемане на Бюрото по защита от Гешев

В понеделник няма да има изключително съвещание на Народното събрание, на което дa бъдaт пpиeти oĸoнчaтeлнo пpoмeнитe, с които Бюpoтo по зaщитa ще бъде отнето от контрола на основния прокурор Иван Гешев и трансферирано в правосъдното министерство. Новината заяви в неделя ръководителят на Народното събрание Ива Митева пред бТВ и уточни, че, в случай че насрочи изключителното съвещание ще наруши правилника на Народно събрание. Митева прикани президентът Румен Радев да не разпуска Народното събрание преди сряда. По думите ѝ декрет за разформироване на Народното събрание можело да се издаде в сряда и той да влезе в действие от четвъртък. Идеята е в сряда Народно събрание да прегледа значимия закон, който щял да е първа точка в дневния ред.

“Нямам информация, по кое време ще бъде необуздано Народното събрание. Надявам се, че ще може да организира съвещанието си в сряда. Не съм насрочила изключително съвещание за понеделник, тъй като предлагането постъпи в деловодството в 1.56 часа през нощта петък против събота “, уточни Митева пред бТВ.

То било подписано от 48 депутати. В и “Изправи се БГ! Ние идваме “ и към този момент са събрани нужните подписи за привикване на извънpeднo зaceдaниe нa Hapoднoтo cъбpaниe.

Митева се облегна на правилника на Народно събрание, съгласно който отчет не може да се разисква, в случай че не са минали 72 часа от неговото разпределяне на депутатите. Нямало импортиран отчет за второ четене и от отрасловата комисия.

Митева добави, че отчетът умерено може да се прегледа в сряда. Дори за евентуалното съвещание в сряда 72 часовия период също няма да са изтекли, само че те могат да бъдат понижени с решение на Народното събрание, което да гласоподават депутатите. При изключително съвещание не можело да се желае такова скасяване, посочи Митева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР