В първи мач в груповата фаза в Лига Европа "Лудогорец"

...
В първи мач в груповата фаза в Лига Европа "Лудогорец"
Коментари Харесай

Лига Европа: Първо домакинство на Лудогорец срещу ЦСКА - Москва

В първи мач в груповата фаза в Лига Европа "Лудогорец " - Разград приема ЦСКА - Москва от 22 ч. на стадион "Лудогорец Арена ".

ПФК ЦСКА - Москва (на съветски: Профессиональный футбольный клуб - ЦСКА) е съветски футболен клуб. Един от най-старите и най-титуловани отбори в страната, учреден на 27 август през 1911 година от група скиори, отделили се от московския клуб по ски спортове, под името ФК "ОЛЛС ". Клубът е седемкратен първенец на Съюз на съветските социалистически републики. Носител на последната купа на Съюз на съветските социалистически републики и на предпоследната купа на Съюз на съветските социалистически републики. Петкратен притежател на Купата на Съюз на съветските социалистически републики.

След 1991 година е шест пъти първенец на Русия (за последно през сезон 2015/2016 г.), седем пъти притежател на Купата на Русия, четири пъти е печелил на Суперкупата на Русия, притежател на Купата на УЕФА за 2005 година (сега Лига Европа). ЦСКА е първият съветски тим, спечелил купа в европейските клубни шампионати. Освен това е и най-старият действителен съветски тим.

ЦСКА - Москва играе в синьо-бели екипи. Запалянковците назовават тима "червено-сините " (красно-синие), "армейците " (армейцы), "конете " (кони).

Едва през 1960 година тимът е прекръстен на ЦСКА (Централен състезателен клуб на армията).

През 1994 година Министерството на защитата на Русия продава 49% от акциите си на Олег Ким заради финансови усложнения. Оттогава цялостното име на отбора е ЗАО Професионален футболен клуб ЦСКА - Москва

През декември 2016 година старши-треньор на московските "армейци " става Виктор Гончаренко. Беларуският експерт трансформира схемата на игра от 4-2-3-1 на 3-5-2.

Отборът играе в Руска Премиер Лига - най-висшата дивизия на съветския футбол. До 2011 формален спонсор на шампионата е застрахователната компания Росгосстрах. От 2011 към този момент е Согаз. Лигата, която е основана през 2001 година, се състои от 16 тима.

ЦСКА - Москва е втори в Русия по брой почитатели.

Треньорът на "Лудогорец " Станислав Генчев и Антон Недялков участваха в формалната конференция преди мача с ЦСКА - Москва от група Н на Лига Европа в четвъртък. "Успяхме да се подготвим добре. Футболистите са настроени оптимистично. Знаете, че отборът е постоянен участник в групите на Шампионската лига и Лига Европа. Момчетата обичат тъкмо такива мачове. Доколко дуелът с ЦСКА - Москва е по-различен от останалите - страстта в груповата фаза е голяма. Стадионът ще бъде цялостен. Престижно е за всеки един от нас да играе пред цялостни трибуни. Тук би трябвало да благодаря авансово на хората, които на следващия ден ще бъдат по трибуните ", съобщи Генчев.
Той разкри рецептата за триумф против съветския отбор. "В такива мачове би трябвало да играем като един пестник. Новите футболисти усещат помощта на всички и оптимално бързо се приспособяват към ситуацията. Надявам се в четвъртък да покажат за какво са пристигнали в "Лудогорец ".
Треньорът на "Лудогорец " разяснява кадровите проблеми в ЦСКА - Москва. "Двама съществени футболисти на съперника няма да играят. Но ЦСКА е отбор, който разполага с задоволително класни играчи. Който влезе, ще желае да се потвърди. Фактът, че двама съществени футболисти на съветския тим ще отсъстват никога няма да ни ни направи мача по-лесен ", безапелационен е Генчев.
Бившият халф на "орлите " разяснява възможностите на "Лудогорец " да излезе от групата. "Отборите са равностойни. Но аз мисля, че имаме нашите шансове да се класираме за идната фаза. Даже съм сигурен, че ще го създадем ".

Един от най-хубавите български бранители Антон Недялков е оптимист за конфликта с съветския исполин. "Нагласата в съблекалнята е да играем добре и да се раздадем оптимално. Да излезеш в подобен мач от евротурнирите е влиятелно. Футболистите се развиваме. Мисля, че ще се представим оптимално добре. Получихме нужните инструкции от треньора. Мисля, че ще се насладим оптимално на страстта, която ни следва ", показа Недялков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР