Антъни Едуардс реализира 43 точки за победата на Минесота Тимбъруулвс

...
Антъни Едуардс реализира 43 точки за победата на Минесота Тимбъруулвс
Коментари Харесай

Минесота Тимбъруулвс победи шампиона Денвър Нъгетс в първия мач от полуфиналните плейофи на Запад в НБА

Антъни Едуардс осъществя 43 точки за успеха на Минесота Тимбъруулвс като посетител със 106:99 над първенеца Денвър Нъгетс в първия мач от втория кръг на плейофите в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация.

За 22-годишния Едуардс това е персонално достижение в плейофите, само че то можеше да не се окаже задоволително на " горските вълци ", в случай че не бе навременното включване на аварийния център на тима Наз Рийд в последната четвърт на срещата.

Рийд, който бе избран за " Шести човек на годината " през този сезон, завърши с 16 точки, като 14 от тях пристигнаха в заключителния интервал. В него резултатът бе 84:84, само че Минесота реши мача със серия от 18:7, в която Рийд вкара 10 следващи точки за отбора си.



Още 20 точки за спечелилите вкара Карл-Антъни Таунс, а ветеранът Майк Конли приключи с " дабъл-дабъл " от 14 точки и 10 асистенции.

За Денвър Никола Йокич вкара 32 точки, само че сърбинът вкара единствено две от деветте си стрелби от тройката, както и едвам 44 % от игра. Майкъл Портър-младши приключи с 20 точки, а със 17 остана Джамал Мъри.

" Всеки в отбора има вяра на съотборниците си и това е ключът към нашите победи ", съобщи след срещата Едуардс, който стана четвъртият най-млад състезател в историята на НБА с три мача от най-малко 40 точки в плейофите.

Още през първото полувреме Едуардс имаше 25 точки на сметката си и приключи мача със пукотевица 17 от 29 от игра, с цел да помогне на Минесота да реализира петата си победа в пет мача от началото на плейофите.

Вторият дуел от серията е още веднъж в Денвър в нощта на понеделник против вторник.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР