В отговор Колумбия изгони дипломати на Буенос АйресПрезидентът на Аржентина

...
В отговор Колумбия изгони дипломати на Буенос АйресПрезидентът на Аржентина
Коментари Харесай

Президентът на Аржентина нарече колега „терорист“

В отговор Колумбия изгони дипломати на Буенос Айрес
Президентът на Аржентина Хавиер Милей провокира дипломатически скандал с Колумбия, като назова нейния държавен глава Густаво Петро “терорист ”, съобщи Ройтерс.

В отговор Колумбия подреди експулсирането на аржентински дипломати от посолството в Богота.

Скандалът потегли от неотдавнашно изявление на Милей за телевизия Си Ен Ен. В него той назова Петро “терорист ”, “убиец ” и “комунист ”.

“Изявленията на аржентинския президент се отразяват отрицателно на доверието на нашата нация, като в това време засягат достолепието на президента Петро, който е демократично определен ”, се споделя в изказване на колумбийското външно министерство. Ведомството не уточни какъв брой аржентински дипломати ще бъдат изгонени.

През януари Колумбия отзова посланика си в Аржентина след сходни обидни думи на Милей. Тогава той разгласи Петро за “комунист палач, който потапя Колумбия ”. Петро е първият президент левичар на Колумбия, той е някогашен член на от дълго време разформированото партизанско придвижване М-19.

В изявлението на Милей за Си Ен Ен, което още не е излъчено цялото, той насочва нападки и против други районни водачи, в това число президента на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР