Ще внедрява автомобилни технологии“Тесла се бори с намаляващите продажбиСобственикът на

...
Ще внедрява автомобилни технологии“Тесла се бори с намаляващите продажбиСобственикът на
Коментари Харесай

Илон Мъск договаря софтуер в Китай

Ще внедрява автомобилни технологии
“Тесла ” се бори с намаляващите продажби

Собственикът на “Тесла ”, “Спейс Екс ” и обществената платформа “Екс ” Илон Мъск, който е един от най-богатите хора в света, дойде през днешния ден в Китай, оповестиха чиновници от Пекин пред Китайската централна телевизия, представени от “Франс прес ”.

По-рано през днешния ден приложение за следене на полети сподели, че частен аероплан, който се свързва с Мъск, е кацнал в Пекин, а двама осведомени източници оповестиха, че милиардерът е на изненадващо посещаване в страната, която е вторият по величина пазар за коли.

Мъск ще се срещне с висши китайски чиновници, с които ще разиска внедряване на програмен продукт за цялостно независимо шофиране (ПСШ) и ще изиска утвърждение за прекачване на данни, събрани в страната, за образование по логаритмите за технологиите за самостоятелно шофиране.

От 2021 година “Тесла ” съхранява всички данни, събрани от колите си, в Шанхай, както се изисква от китайските регулаторни органи, и не е трансферирала нищо от тях в Съединени американски щати.

Производителят на американските електрически автомобили внедри преди четири години ПСШ, най-независимата от индивида версия на софтуера си за автопилот, само че към момента не го е направил наличен в Китай, макар че клиентите упорстват за него.

По-рано този месец в отговор на питане в обществената платформа “Екс ” Мъск сподели, че ще направи софтуера за независимо шофиране наличен за клиентите в Китай “много скоро ”.

Местните китайски автопроизводители се пробват да завоюват преимущество пред “Тесла ”, като внедрят сходен програмен продукт. Посещението на Мъск в Китай не е оповестено обществено.

Пътуването се реализира малко повече от седмица, откакто предприемачът се отхвърли от планувано посещаване в Индия за среща с министър-председателя Нарендра Моди, извинявайки се на “много тежки отговорности в “Тесла ”.

Този месец компанията съобщи, че ще редуцира 10% от работната си мощ в международен мащаб, защото се бори с намаляващите продажби и засилващата се ценова война за електрически автомобили, водена от китайски марки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР