Шолц с предупреждение към Тел АвивВисокопоставен представител на Хамас заяви,

...
Шолц с предупреждение към Тел АвивВисокопоставен представител на Хамас заяви,
Коментари Харесай

Хамас иска сделка за заложниците

Шолц с предизвестие към Тел Авив
Високопоставен представител на Хамас съобщи, че палестинското придвижване желае успокоение и договорка за действителна замяна на заложници за пандизчии, само че израелският министър председател Бенямин Нетаняху желал войната да продължи, съобщи “Ройтeрс ”.

Хамас не е прекратил, нито се е изтеглил от договарянията за преустановяване на огъня, съобщи висшият представител на придвижването Халил ал Хая. “Окупаторите се обърнаха против предложенията на медиаторите ”, добави той пред телевизия “Ал Араби ”.

Палестинското придвижване съобщи, че напъните за реализиране на съглашение за преустановяване на огъня в линията Газа са се върнали още веднъж в изходна позиция, откакто Израел е отхвърли предлагането на интернационалните медиатори.

Междувременно немският канцлер Олаф Шолц предизвести Израел да не уголемява военната си интервенция против град Рафах, съобщи ДПА. “Предупреждаваме това да не се прави и не имаме вяра, че има някакъв проект, който в последна сметка да разреши това да се случи без големи жертви от страна на мирното население ”, сподели Шолц в изявление на уебкаст събитие на вестникарската група Ер Ен Де в Потсдам.

Американският президент Джо Байдън от своя страна съобщи, че прекратяваaнето на огъня във войната сред Израел и Хамас е допустимо “още на следващия ден ”, стига палестинската формация да освободи заложниците, написа “Франс прес ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР