Положението на фронта се влоши. Въоръжените сили на Руската федерация

...
Положението на фронта се влоши. Въоръжените сили на Руската федерация
Коментари Харесай

Сирски: Положението на фронта се влоши. Украйна загуби позиции до Авдеевка

" Положението на фронта се утежни. Въоръжените сили на Руската федерация концентрираха главните си старания в няколко посоки и сътвориха доста предимство в силите и средствата ". За това по-подробно говори в своя Telegram главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски.

„ Врагът нападна интензивно по цялата линия на фронта и има тактически триумфи в някои посоки. Извършва се динамична смяна на ситуацията, обособени позиции се сменят няколко пъти денем “, сподели Александър Сирски.

Противникът концентрира главните си старания в купянското направление, а точно селата Стелмаховка в Луганска област и Берестовое в Донецка област. Нашествениците имаха непълен триумф, само че украинските военни ги стопираха. Освен това врагът продължи да нападна село Терни в посока Лиман и се опита да изтласка украинските въоръжени сили оттатък река Черен жребец, само че на вятъра.
 Купянское посока, карта Купянска посока
В посока Северск руските въоръжени сили настъпиха в региона на Белогоровка и Раздоловка, пробвайки се да пробият и блокират Северск, с цел да основат условия за продължение на настъплението към Славянск. Според Сирски напредъкът в тази посока е спрян.
 Северски посока, карта Северска посока
В посока Краматорск най-горещите са били Ивановское и Часов Яр в Донецка област. Руските въоръжени сили се пробваха да върнат Клещиевка под собствен надзор и да доближат границите през канала Северски Донец - Донбас.
 Краматорск посока, карта Краматорска посока
Най-тежката обстановка се разви в Покровското и Кураховското направление, където се водят яростни боеве. Руснаците разположиха до четири бригади и се пробваха да развият нахлуване западно от Авдеевка и Маринка, проправяйки си път към Покровск и Курахово, Донецка област. Украинските въоръжени сили се реалокираха на нови линии западно от Бердичев, Семеновка и Новомихайловка.

„ В тези посоки врагът реализира избрани тактически триумфи, само че не съумя да получи оперативно преимущество “, изясни Сирски и означи, че украинските въоръжени сили нанасят оптимални загуби на нашествениците, само че бригадите са преместени за подсилване на защитата и подмяна на частите които претърпяха загуби.
 Обстановката на фронта, карта Положението на фронта
В Новопавловско направление руснаците се пробваха да настъпят в Старомайорския регион, а в Ореховско направление - в региона на Работино и Вербовой, в Херсонско направление - окупаторите се пробваха да изтласкат украинските въоръжени сили от Криноки.
 Новопавловское направление, карта Новопавловско направление  Ореховское посока, карта Ореховское направление  Посока Херсон, карта Херсонска посока
Сирски сподели, че съперникът няма триумф в нито едно от направленията. Но в Херсон украинските въоръжени сили напреднали в региона на Великански и открили надзор над остров Нестрига. Освен това украинските военни подобрили тактическата си позиция в региона на Синковка в Купянското направление и Серебрянското горско стопанство в Лиманското направление.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР