В някои бедни райони базовата медицинска застраховка покрива до 90%

...
В някои бедни райони базовата медицинска застраховка покрива до 90%
Коментари Харесай

Китай се похвали с достъпно медицинско застраховане

В някои небогати региони базовата здравна застраховка покрива до 90% от всички медицински разноски

Над 1 милиарда поданици на Китай към този момент имат здравна застраховка по главните типове болести, оповестява в.Global Times. Според зам.-ръководителя на Държавния комитет по опазване на здравето и фамилно обмисляне в страната – Ван Хъшън, все още базовата застраховка покрива над 50% от всички разноски за здравно обслужване на застрахованите китайци. В някои небогати региони базовата здравна застраховка покрива до 90% от всички медицински разноски.
Внедряването на системата за здравно обезпечаване по главните типове болести бе заложено като първостепенна задача на опазването на здравето в 13-годишния здравен проект на Китай за интервала 2016−2020 година Комисията разгласи, че и в бъдеще ще продължи да застрахова фамилиите с ниски приходи, възрастните, младежите и инвалидите.
Неотдавна Китай разгласи стратегия за подкрепяне на болните бедните хора в страната. В осъществяване на плана експерти от най-хубавите клиники в Китай бяха пратени в бедните региони за възстановяване здравния статус на хората по места.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР