В новото си видео, Зак Нелсън () ни дава възможност

...
В новото си видео, Зак Нелсън () ни дава възможност
Коментари Харесай

Новият живот на рециклируемите батерии започва така

В новото си видео, Зак Нелсън ( ) ни дава опция да се срещнем с това, което би трябвало да се случва с всеки батериен модул, в случай, че той може да бъде рециклиран.

В частност, във видеото виждаме по какъв начин стартира новият живот на разнообразни като размери, приложение и положение литиево-йонни батерии- от такива за остарели мобилни телефони, през портативни електрически принадлежности, до цялостен батериен модул на електрически автомобил.

Интересното в тази ситуация при употребяваната от компанията Li-Cycle технология, е това, че всички акумулатори, без значение от размера си, без да бъдат разглобявани, безусловно се изсипват в огромна шредерна машина с воден тъпан, в който те се раздробяват на дребни елементи и се отделят в три посоки.

Първата група включва другите типове пластмаси, втората е за железни включвания, а третата и най-важна е черна, наподобяваща пръст, маса, в която се намират всички скъпи детайли, като литий, кобалт, никел, се събира благодарение на специфична филтърно-компресионна машина за следващо пречистване и приложимост в нови батерийни детайли.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР