В нощта на 26 срещу 27 януари - петък и

...
В нощта на 26 срещу 27 януари - петък и
Коментари Харесай

Прага организира нощ на хотелите за своите жители

В нощта на 26 против 27 януари - петък и събота, в Прага се провежда необикновена акция - Нощ на хотелите. Тогава част от най-известните и първокласни хотели на чешката столица ще разрешат на всички искащи да се потопят в техния свят.

Посетителите могат да узнаят по какъв начин работи личният състав и да влязат в пространства, до които нормално гостите нямат достъп. Хотелските заведения за хранене ще предложат особено меню, спа центровете, басейните и залите за фитнес също ще одобряват посетители. При това в Нощта на хотелите стая в петзвезден хотел ще може да бъде наета единствено за 777 крони или малко над 30 евро.

Всъщност акцията е ориентирана не към туристите, а към жителите на града, които не биха имали различен мотив да отседнат там на хотел. Хотелите в града са 787 с 91 хиляди кревати, а всеки 11-ти пражанин работи в туристическата промишленост. С нощта на отворените порти хотелите канят жителите на кварталите, в които се намират, и на бизнесите, които се развиват редом на туристическата промишленост.
Идеята е да се подсети какъв брой е значим туризмът за развиването на града и страната и връзката му с други бизнеси, с просветителната система и заетостта. Всеки екскурзиант ни носи по-висок стандарт на живот, защото и поради тях се реставрират исторически здания, парковете се поддържат зелени и красиви, усъвършенства се транспортната инфраструктура, се споделя на уеб страницата на самодейността. Едновременно с това се признава и че постоянно за сметка на локалните поданици остава опаката страна на промишлеността - шума на тълпите по улиците и боклука, който оставят след себе си.
Годишно столицата на Чехия е посещавана от 6.6 млн. туристи от целия свят, а по Карловия мост ежедневно минават приблизително по 35 хиляди души. От всеки 100 крони, изхарчени от един екскурзиант, 41 крони отиват в бюджета. Най-много средства харчат в града тайландците, китайците и руснаците.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР