В началото на новата 2023 година и на фона на

...
В началото на новата 2023 година и на фона на
Коментари Харесай

Стремеж към собствено жилище: кампанията за граждани със средни доходи в Турция

В началото на новата 2023 година и на фона на повишаването на парцелите в цяла Европа, Турция разгласи нова акция за покупка на собствено жилище, ориентирана към жителите със междинни приходи. Любопитното в тази ситуация е, че въпросните парцели ще бъдат на налични цени, оповестява Daily Sabah.

Няколко месеца, откакто показа най-големия си план за обществени жилища, целящ да направи доста фамилии с ниски приходи притежатели на жилища на фона на скока на цените на недвижимите парцели и наемите, новата акция включва ипотеки с по-ниски лихвени проценти и освен това.

Ипотечните заеми със суми до 5 милиона турски лири ($266 823) ще имат падеж до 15 години и лихвите ще стартират от 0,69%.
 Обявиха какъв брой е инфлацията в Турция за 2022 година, най-вече са поскъпнали парцелите
Обявиха какъв брой е инфлацията в Турция за 2022 година, най-вече са поскъпнали парцелите

Кои съществени артикули са поскъпнали минимум през предходната година

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкри в средата на септември проекти да похарчи към $50 милиарда за създаване на 500 000 нови жилища и 50 000 офиса за пет години от 2023-а до 2028 година. Той назова акцията " най-голямата самодейност на Турция за лично жилище ".

Милиони жители аплайваха за обществения план, който се концентрира върху фамилиите с ниски приходи и дава приоритет на пенсионерите, младежите, младоженците, военните ветерани и на хората в неравностойно състояние.

" Сега ние приготвяме програмата " Моят нов дом " за жители със междинни приходи. Тя ще бъде с преференциални цени, тригодишна поддръжка от страна на финансовото министерство и проект за заплащане, основан на прихода на семействата ", разяснява новата жилищна акция турският финансов министър.

Кредитите с преференциални лихви ще се отпускат за нови жилища, преди, по време или след строителството. Изпълнителите, които дават обещание да построят тези жилища, също ще имат гарантиран с кредитни гаранции достъп до финансиране от към 25 милиарда турски лири.

Правителството на Турция упорства за политика на фискални и парични тласъци, в това число нараствания на заплатите, пенсионни компенсации, обществени помощи, енергийна и селскостопанска поддръжка, с цел да облекчи натиска върху семействата, произлизащ най-много от растящата инфлация.

Годишната инфлация на потребителските цени в Турция спадна внезапно до 64,27% през декември 2022 година от регистрираните 84,39% през ноември.
 Tesla стъпва в Турция, стартира да наема чиновници
Tesla стъпва в Турция, стартира да наема чиновници

Идеята за експанзията е от 2018 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР