В началото на месец септември родителите подготвят децата си за

...
В началото на месец септември родителите подготвят децата си за
Коментари Харесай

На ясла и градина - какви медицински изследвания са нужни

В началото на месец септември родителите приготвят децата си за започване на ясла или детска градина. Това е обвързвано и с осъществяване на набор от необходимиизследвания. Какви са те и каква е валидността на резултатите пред Дарик радио - Русе изяснява доктор Розина Мирчева - микробиолог, шеф и притежател на лаборатория “Здраве ”.

Кръвна картина, урина, чревно носителство на бактерии и паразити е цялостният пакет от проучвания, които се изискват за в началото постъпване в детска ясла. Всички резултати излизат до 2, най-много 3 дни.

В края на лятото и началото на есента лабораторни проучвания най-често откриват съществуване на бактериални инфекции и вирусни чревни инфекции освен при децата, само че и при възрастните.

Към момента епидемилогичната конюнктура е спокойна, само че профилактиката не трябва да се подценява, разяснява доктор Мирчева. Тя напомни още, че септември е месец за битка с ревматичните болести. Мотото на акцията е „ Сто заболявания. Един глас. “.Кампанията се стреми да обърне внимание към признаците, рисковите фактори, опциите за лекуване, икономическия резултат и резултатът, който болесттите оказват върху качеството на живот. Понякога едно проучване може да предотврати затруднения и да е определящо за изхода на лекуването.

Цялото изявление с микробиолога доктор Розина Мирчева чуйте в прикачения звуков файл:
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР