13-о издание на турнира по вдигане на тежести Купа Русе“

...
13-о издание на турнира по вдигане на тежести Купа Русе“
Коментари Харесай

„Купа Русе“ събра повече от 80 млади щангисти от цялата страна

13-о издание на шампионата по повдигане на тежести „ Купа Русе “ събра повече от 80 млади щангисти от цялата страна в крайдунавския град. Участниците са от 8 български клуба, а началото на спортната демонстрация беше обещано преди по-малко от час. Сред формалните посетители на събитието бяха регионалният шеф Драгомир Драганов и неговият заместител Георги Георгиев, както и заместник-кметът по спорт и юношески действия на Община Русе Борислав Рачев, а също и началникът на Регионалното ръководство на образованието доктор Росица Георгиева. Областният шеф поздрави участниците и уредниците, като уточни, че с ентусиазма и професионализма си те са трансформирали това събитие в състезателен празник и са го утвърдили като една от най-значимите спортни прояви в района. „ Радостно е, че измежду нас през днешния ден има толкоз доста надарени млади състезатели, които неуморно работят за одобряването престижа на родната тежка атлетика в международен мащаб и издигане престижа на страната ни. Обръщайки се обратно към спортната история на България, ние ще забележим какъв брой вълнуващи и паметни страници са изписани в нея, в това число и от възпитаниците на ТСК-Русе “, сподели Драганов и изрече специфична признателност на ръководителя на Тежкоатлетичен състезателен клуб „ Русе “ проф. доктор Кирил Панайотов, д.м. Драганов уточни, че проф. Панайотов е измежду хората, които спомагат най-вече за спорта освен в района, само че и в цялата страна. „ Младите гении на страната ни имат потребност от поддръжка и те би трябвало да бъдат стимулирани за идните им огромни триумфи – благодарен съм за това, което постигате “, добави още Драганов и увери присъстващите, че държавната политика на районно равнище в областта на спорта ще продължи да бъде ориентирана към разширение и модернизиране на спортната база и увеличение броя на младежите, практикуващи спорт. По неговите думи волята за победа и спортното майсторство са заслужен образец за най-младите хора в нашето общество.

От своя страна заместник-кметът Борислав Рачев акцентира, че с помощта на проф. Панайотов и екипа му Русе се гордее със международни и европейски първенци. Той пожела откритите досега обичаи да бъдат съхранени и в най-скоро време да се радваме на нови победи на нашите момчета и девойки. Председателят на клуба проф. Панайотов благодари за институционалната поддръжка и увери присъстващите, че ще продължи да прави всичко за развиването на тежкоатлетическия спорт.

На събитието участваха новият президент на Българската федерация по повдигане на тежести Антон Коджабашев, районният представител на Министерството на младежта и спорта Елеонора Горбанова, шефът на Ученическата спортна школа Мая Петрова, шефът на Спортното учебно заведение „ Майор Атанас Узунов “ Евгени Недев, както и административният шеф на лечебни заведения „ Медика “ Алисе Муртезова. Антон Коджабашев пожела на проф. Панайотов да бъде постоянно все по този начин безрезервен, като акцентира изключителния му принос за развиването на тежката атлетика в цялата страна. „ Ако във всеки един регионален център имаше по един човек като проф. Панайотов, равнището на тежката атлетика в страната щеше да е напълно друго “, сподели той и дефинира днешния шампионат като доста съществено спортно събитие. Сред гостите бяха още старши треньорът на националния отбор Иван Иванов и първенците Румен Александров, Стефан Топуров, Асен Златев, Севдалин Маринов, Йордан Биков, Трендафил Стойчев, Нено Терзийски, Янко Русев и четирикратният олимпийски медалист Николай Пешалов.

Тежкоатлетите се състезават в няколко възрастови групи – момчета, кадети до 15 и 17 години и кадетки до 17 години. Класирането ще бъде както и до момента по системата „ Синклер “. Турнирът се организира в спортна зала „ Академик “ на Русенски университет „ Ангел Кънчев “. Награждаването на спечелилите се чака да бъде в ранния следобяд. Организатор на самодейността е ТСК-Русе с поддръжката на Община Русе, Ученическата спортна школа и Спортен клуб по повдигане на тежести „ Тараненко “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР