Започна процесът по удостоверяване на съответствието на машините за изборите

...
Започна процесът по удостоверяване на съответствието на машините за изборите
Коментари Харесай

Започна удостоверяването на машините за вота „2в1“

Започна процесът по засвидетелствуване на сходството на машините за изборите на 9 юни. Всички дейности по удостоверяването ще се случват в Министерството на електронното ръководство и могат да бъдат следени онлайн в постройката на ведомството.

Процесът ще бъде наблюдаван и от есперти от Държавна организация „ Национална сигурност “. Служебният министърът на електроенното ръководство Валентин Мундров посочи, че ще се подсигурява оптималната гласност, с цел да не се допусне обстановка, която да компрометира машинния избор, както се случи преди първия тур на локалните избори в края на предходната година.

“Вчера след края на работния денЦИКпредостави седемте машини на Министерството на електронно ръководство, които бяха изтеглени в тази зала. Днес залата, в която ще се прави предпазеното засвидетелствуване на машините, както сами видяхте, беше отпечатана. От този миг в залата ще бъде осъществена инспекция за наличността на всички активи, които са предоставени от ЦИК. След нея, в случай че всичко е налично, ще стартира същинската инспекция на удостоверяването на машините, сподели министърът на електронното ръководство.

От на документите, софтуера, хардуера, оценяване на функционалността, дали информацията се обработва, съхранява и извежда несъмнено.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР