В момента всеки се опитва да не излезе Черен Петър

...
В момента всеки се опитва да не излезе Черен Петър
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Нямам опита, за да въртя цяла държава на пръста си

В момента всеки се пробва да не излезе Черен Петър – като виновника за риска вероятно да не бъде основан кабинет. Надявам се обаче в идващите седмици да видя опит и изпитание за смислена коалиция в границите на този парламент от всички, които се изричат по този начин ласкаво за това да има държавно управление.

Тази вяра изрази в предаването „ Въпросите “ по TV1 представителят на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова, представена ог Фрогнюз.

„ Как тъкмо шеф на политически кабинет ръководи страната? Нямам опита, с цел да въртя цяла страна на пръста си, както ме упрекват, разяснява още тя обвиняванията, че тя диктува всичко, което подхваща държавното управление.

По думите ѝ всички решения в досегашната четворна ръководеща коалиция са били взимани от няколко души, а при опция и в необятен политически формат.

Според Бориславова щом против нея, премиера и Асен Василев се тиражират толкоз неистини, това значи, че това, което те вършат е значимо.

Говорителят на министър-председателя в оставка изрази страдание, че ръководството е предизвикало сегашната неустойчивост на хората, само че счита, че тя е била нужна, „ тъй като смъква маски и демонстрира кой на какво е подготвен и в името на каква цел “.

Бориславова разкри още, че в отчетите на Държавна организация „ Национална сигурност “, на база на които е взето решението за изгонването на съветските дипломати, има данни, че избрани лица са опасност за националната сигурност.

„ Не съм аз способният орган, който да разкрие кой е взимал пари от Русия, изключително откакто информацията се съдържа в отчети на ДАНС “, добави тя и посочи, че от разнообразни медии са се обаждали, с цел да питат дали техни публицисти са получавали такива суми.

От думите ѝ стана ясно, че идната седмица Министерския съвет ще разиска връзките с „ Джемкорп “, за която се твърди, че е обвързвана с съветски капитали. Бориславова повтори, че сред страната и компанията има меморандум за планове, а не контракт с правни последствия.

По мотив инспекцията на прокуратурата на контракт на адвокатската фирма, в която Бориславова работила, с Българската банка за развиване, тя уточни, че той е бил подписан в миг, когато цялото управление на банката, в това число и правния отдел са напуснали. Той е щял да бъде преустановен сега, в който правният отдел се попълни.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР