В момент, в който България гледа на запад и недоволства

...
В момент, в който България гледа на запад и недоволства
Коментари Харесай

Макар малоброен, митингът на русофили в София удари по имиджа на България

В миг, в който България гледа на запад и недоволства от отхвърли да бъде призната в Шенген, един малочислен протест на последователи на Владимир Путин и Русия в центъра на София нанесе нов удар по имиджа на страната.

В събота към стотина души организираха шествие под надпис " Мир, неутралитет, суверенитет ". Сред плакатите обаче имаше и такива в поддръжка на агресора във войната, с лозунга " Победата е наша ". Имаше съветски флагове и плакати със фотоси на съветския президент Путин.

Реакцията на кмета на София Йорданка Фандъкова бе да издаде заповед за преустановяване на събитието - тъй като проявата не е съгласувана с общината, както изисква законът. Само че шествието към този момент се беше провело.

Кадрите от центъра на столицата доближиха и до някои от най-големите канали в Twitter за вести, свързани с Украйна. Профилът на Nexta, който има 1 милион почитатели, показа следното видео:

" Митинг в поддръжка на съветската война против Украйна бе извършен в България. "

A meeting in support of `s war against took place in.
— NEXTA (@nexta_tv)
Новинарският канал Visegrad 24, който разполага с 321 хиляди почитатели, също означи събитието:

" Днес в София, България, има проява в поддръжка на съветската война в Украйна. Ветото на Австрия върху приемането на Румъния и България в Шенгенската зона ще ускори резултатите на двете анти-ЕС и проруски партии на изборите през март, " гласи описанието на фрагментите.

There is a demonstration in Sofia, Bulgaria today in support of Russia’s war against Ukraine.

Austria’s veto of Romania and Bulgaria’s accession to the Schengen Zone will strengthen the 2 anti-EU and pro-Russian parties in the Bulgarian election in March.
— Visegrád 24 (@visegrad24)
Коментарите предстоящо показваха отвращение от случилото се, като журналистката от Voice of America Фатима Тлис написа: " Няколко генерации с изминал период на валидност в България маршируват за Русия. Кремъл очевидно е обезверен. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР