Москва предизвика осъждане от страна на членовете на НАТО, след

...
Москва предизвика осъждане от страна на членовете на НАТО, след
Коментари Харесай

Русия смущава НАТО с план за преначертаване на границите на Балтийско море

Москва провокира наказание от страна на членовете на НАТО, откакто предложи да преначертае границите на Русия в Балтийско море.

Късно във вторник съветското министерство на защитата изложи проект за едностранно разширение на морските граници на страната с Литва и Финландия, и двете членове на военния съюз. По-малко от 24 часа по-късно тя изтри предлагането от уеб страницата на държавното управление.

„ Поредната съветска хибридна интервенция е в ход, този път се пробва да популяризира боязън, неустановеност и подозрение по отношение на техните планове в Балтийско море. Това е явна ескалация против НАТО и Европейски Съюз и би трябвало да бъде посрещнато с подобаващ корав отговор “, сподели в сряда външният министър на Литва Габриелиус Ландсбергис.

Неговото министерство извика съветски дипломатически представител за в детайли пояснение и сподели, че Вилнюс ще координира отговора си със съдружниците.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти в сряда, че няма „ нищо политически ” в предлагането на министерст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР