В момент на ярост човек действа импулсивно, ирационално и действията

...
В момент на ярост човек действа импулсивно, ирационално и действията
Коментари Харесай

Как да реагираме при агресия на пътя - вижте съветите на автомобилния експерт Димитър Илиев

В миг на гняв човек работи импулсивно, ирационално и дейностите изпреварват мисълта. В такова положение човек е кадърен да извърши физически невъзможни неща поради високи равнища на адреналин, по тази причина всеки би трябвало да познава себе си и да може да се управлява на пътя. Това сподели в студиото на “Денят стартира ” Димитър Илиев – някогашен авто играч и специалист по пътна сигурност, в коментар за последния случай на експанзия на пътя в София, който приключи със смъртен случай.

Обикновено сходни произшествия стартира от нещо дребно - жест или клаксон, само че могат да ескалират доста бързо и да се стигне до физическа разпра, продължи Илиев.

“Това наподобява неуместно и безсмислено, само че е резултат от човешките взаимоотношения - от това, че сме напрегнати, че сме непрекъснато уплашени в работата, че живеем с чувството, че изоставаме с времето и не съумяваме да следваме ритъма ”, изясни специалистът по пътна сигурност.

По думите му има два типа агресори:

“Едните се регулярни - това са хора, които за всекиго имат какво да кажат. Вторият тип работят ситуационно и това е по-лошото, тъй като поражда избрана обстановка и те стартират да я разнищват, да се коментират кой е крив и кой е прав. ”, добави той.

Димитър Илиев предложи да си даваме ясна сметка за държанието и да имаме високо равнище на съзнание и да се борим против експанзията в нас.

“Много е значимо изхвърлим перфекционизма си през прозореца, тъй като нормално нападателни са хората, които живеят с чувството, че те са съвършени, а всички останали са наивници и вършат неточности по пътищата ”, посъветва той.

Какво още сподели някогашният авто играч вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР