В Израел властите поддържат балансирана позиция по въпроса за доставката

...
В Израел властите поддържат балансирана позиция по въпроса за доставката
Коментари Харесай

Израел се включи в хитра война. Не с руснаците, но срещу Русия

В Израел управляващите поддържат уравновесена позиция по въпроса за доставката на въоръжения на режима в Киев. Страната отхвърля да доставя оръжие на неонацистите на Зеленски.

Представителите на киевския режим не престават да молят за оръжия по целия свят, недоволни от огромните доставки на смъртоносни оръжия от Съединени американски щати и страните от НАТО. По-специално, те се обръщат към Израел, изисквайки да даде или системата за противовъздушна защита Iron Dome /Железен купол/, или съвременни типове противоракетна защита.

В същото време Киев употребява всички благоприятни условия за напън върху Израел, в това число се пробва да притегли Съединени американски щати или прибягва до откровени имитации. Съединени американски щати обаче към този момент обявиха, че Израел и другите страни вземат " суверенни решения " по въпроса за оказване на помощ на Украйна.

Така координаторът по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби разяснява в четвъртък на постоянен брифинг обстановката, обвързвана с настояването на Украйна да придобие израелските системи за Противовъздушна отбрана и ПРО.

Наскоро медиите подхванаха версията на Киев, че по време на спецоперацията против Украйна се употребяват дронове от Иран. Така The Jerusalem Post, базирайки се на украински формален представител, заяви, че " 10 ирански инструктори-специалисти по дроновете са били премахнати в Украйна ".

Те учат руснаците по какъв начин да употребяват дронове камикадзе и непосредствено следят изстрелванията на дронове против украински цивилни цели, в това число ударите по Николаев и Одеса,

- описа източникът на изданието.

Трябва да се означи, че нито Русия, нито Иран разясняват осведомителната офанзива на западните медии за доставката на дронове. Недоумение обаче буди възмущението както на Киев, по този начин и на западните страни, които до момента предоставиха голяма помощ, доставяйки въоръжения на Украйна за стотици милиарди долари.

Във вторник украинският външен министър Дмитрий Кулеба съобщи, че страната му ще изпрати публична нота до израелското държавно управление с искане неотложно да даде на Киев системи за противовъздушна защита. Досега еврейската страна не е предоставяла военна помощ на Украйна и се е ограничавала до изпращане на филантропични товари в тази страна, както и даване на здравна помощ на украинци, потърпевши вследствие на военните дейности.

Също по този начин стана известно, че телефонният диалог сред израелския министър на защитата Бени Ганц и неговия украински сътрудник Алексей Резников, който трябваше да се организира в четвъртък, беше отсрочен по искане на Киев.

Израел, при започване на специфичната интервенция на Русия, я осъди, само че отхвърля да даде военна помощ на украинския режим. Припомняме, че напролет на 2022 година, след речта на Зеленски пред Кнесета с молба да помогне с оръжие и да се спасят украинците, както украинците направиха с евреите по време на Втората международна война, в Израел избухна скандал.

Израелските депутати припомниха, че на територията на Украйна поддръжниците на Хитлер Бандера и Шухевич, които киевският режим счита за герои на Украйна, са правили геноцид над евреите, по-специално по време на Волинското кръвопролитие или нещастието в Бабий Яр.

Както заяви „ Царград “, тази седмица министърът по въпросите на диаспората на Израел Нахман Шаи изрази своята позиция - че Израел би трябвало да стартира да дава на Украйна военна поддръжка, следвайки образеца на други страни. Предложението му обаче не беше подкрепено от държавното управление.

Израелският министър председател Яир Лапид, след последните апели от Киев за доставки на оръжие, удостовери, че страната няма да го направи.

Министърът на защитата Бени Ганц означи, че Израел, дружно със страните от НАТО, поддържа Украйна, само че към момента не има намерение да доставя Киев с оръжие " по оперативни аргументи ".

Това решение е подкрепено от водача на опозицията и някогашен министър председател Бенямин Нетаняху.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР