Специалистите от Роспотребнадзор са открили случаи на нови щамове на

...
Специалистите от Роспотребнадзор са открили случаи на нови щамове на
Коментари Харесай

Над 170 случая на новия вариант на COVID-19 са открити в Русия

Специалистите от Роспотребнадзор са разкрили случаи на нови варианти на ковид FLiRT в Русия по време на мониторинга. Установени са общо 178 случая на зараза с този вид. За това заяви пресслужбата на организацията, съобщи ТАСС.
По данни на Роспотребнадзор в страната са открити няколко случая на разновидностите KP.2 и KP.1.1, както и 170 случая на KS.1. В Русия обаче към момента доминира вариантът " омикрон ". Всички нови разновидности, допълват от Роспотребнадзор, не са по-опасни от останалите варианти, а симптоматиката им е доста сходна с тази на " омикрон ".
Щамове от групата на коронавирусите FLiRT и преди са се разпространявали в западните страни. Според " Файненшъл таймс " това може да докара до увеличение на случаите на коронавируси това лято. По данни на Световната здравна организация варианти FLiRT са разпознати в 14 страни в Европа и Израел.
Характерните признаци на новите варианти включват тресчица, кашлица, задръстване на носа или хрема, болки в гърлото и загуба на усет или подушване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР