На първо място за нас е социалната политика. Това е

...
На първо място за нас е социалната политика. Това е
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: На първо място за нас е социалната политика

„ На първо място за нас е обществената политика. Това е целият кръг от въпроси, свързани с правата на служащите, икономическа политика, която основава качествени работни места, равнене на заплащането сред мъже и дами за еднакъв положен труд и един характерен български проблем – желаеме европейска здравна тактика, която да бъде в поддръжка на националните публични здравни системи, с цел да можем дружно да решаваме проблеми като дефицита на лекари и медицински сестри и достъп до евтини медикаменти. “ Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ за изборите за Европейски парламент Кристиан Вигенин в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия. 
Той уточни, че през последната година се следи доближаване сред Българска социалистическа партия и Партията на европейските социалисти.
„ Това е по този начин не тъй като Българска социалистическа партия е трансформирала своите позиции, а тъй като ПЕС последователно се придвижи по-близо до нас във връзка с тематики като миграцията, като войната в Украйна, да вземем за пример. Разбира се, към момента сме на раздалечени позиции, само че виждам приближаването, тъй като нашата позиция е основана на здравия разсъдък, а не на идеологически императиви “, изясни Вигенин.
По думите му новите европейски правила за миграция са по-добри от до момента настоящите, само че не са задоволителни.
„ Има три неща, които са основни, само че които се губят в този комплект от регламенти и решения. Първо, държим да има извънредно непоколебим надзор по граници. С това, което се одобри в този момент, има риск да остане единствено на думи. Второ – да има ускорени процедури по назад връщане на тези, които нямат право на  леговище в Европейски Съюз. Третият детайл е да се работи по-активно със страните, които са източник на миграция и да се създадат старания да бъдат обезсърчени да потеглят мигрантите от тези страни. Тук не става въпрос за тези, които бягат от война, а за стопански и незаконни емигранти “, акцентира социалистът.
Според него трудова миграция би трябвало да бъде позволена единствено при потвърден дефицит, който не може да се компенсира в границите на Европейски Съюз, тъй като другояче се рискува да се нанесе следващия удар върху европейските служащи, за сметка на алчността на бизнеса.
„ Не считаме, че Украйна е в положение на победи Русия по метода, по който някои си го показват. В същото време е видно, че Русия не може да реализира задачите си по този начин, както ги е замислила “, съобщи позицията на Българска социалистическа партия във връзка с войната Кристиан Вигенин.
По думите му повече от 2 години руснаци и украинци се избиват по фронтовете без това да носи основни резултати за едната или другата страна.
„ Нашето схващане е, вместо да се наливат спомагателни големи средства в подклаждането на този спор, да бъдe оказан политически напън върху Русия да бъдат прекратени военните дейности и да се седне на масата за договаряния. Рано или късно ще се случи, само че не и преди още десетки хиляди млади мъже и дами от двете страни са си отишли. Не виждаме логичност в това “, аргументира се лидерът на евролистата на Българска социалистическа партия.
По неговите думи Европа би трябвало да разбере, че ще би трябвало да гради своята сигурност под някаква форма в разговор с Русия, която ще остане там, където е.
„ Ние желаеме здрав разсъдък във всяка една политика и това е един от правилата, който ще следваме в Европейския парламент “, акцентира Кристиан Вигенин и прикани за поддръжка за  „ Българска социалистическа партия за България “ с номер 24 в бюлетината за „ Достойна България в мирна Европа “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР