В ход е изпълнението на Програма за финансиране на маркетингови

...
В ход е изпълнението на Програма за финансиране на маркетингови
Коментари Харесай

България е в челната десетка по ръст на чуждестранните туристи

В ход е осъществяването на Програма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в България. Общият размер на средствата за осъществяване на програмата е в размер на 5 000 000 лв., финансирани от държавния бюджет, чрез бюджета на Министерството на туризма, оповестиха от ведомството, представени от Българска телеграфна агенция.

Бюджетът на един план не може да надвишава 400 000 лв.. Финансовата помощ, която се отпуска по програмата, е 60 % от общия размер на бюджета на плана. Останалите 40 % от финансирането за осъществяване на плана следва да бъдат обезпечени под формата на лично съфинансиране от бенефициента.

Потенциални бенефициенти са структурите на локалната администрация от целевия регион и туроператори, които употребяват въздушни превозвачи с годен действен лиценз за осъществяване на чартърни полети до България за туризъм или на въздушни превозвачи.

По програмата са възможни сътрудници юридически лица, които са оператори на цивилен летища за публично прилагане в България.

Допустими по актуалната процедура за асортимент на планове са единствено претенденти, които са регистрирани преди 1 януари 2023 година и са осъществявали стопанска активност през 2021 година и 2022 година В случай че претендент е подал Декларация за дружество с доходи и разноски под 500 лв. или без активност за 2021 година и/или 2022 година към Националния статистически институт (НСИ), същият ще се смята за неприемлив по процедурата.

Срокът за осъществяване на плановете не може да бъде по-дълъг от 12 месеца.

Според отчет на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации,  България е в челната десетка по растеж на задграничните туристи и растеж на приходите от задграничните туристи. По първия индикатор през първото тримесечие на 2023 година растежът е с 27 % по отношение на същото тримесечие на 2019 година, а по втория – с 21 %.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР