Удостоверяването на съответствието на машините за изборите 2 в 1

...
Удостоверяването на съответствието на машините за изборите 2 в 1
Коментари Харесай

Започна удостоверяването на машините за изборите

Удостоверяването на сходството на машините за изборите 2 в 1 на 9 юни стартира. Вчера министерството на електронното ръководство (МЕУ), Българският институт за стандартизация (БИС) и Българският институт по метрология (БИМ) утвърдиха методиката.

„ След като ЦИК даде на МЕУ машините, които би трябвало да бъдат удостоверени, стартира процесът “, сподели пред bTV служебният министър на електронното ръководство Валентин Мундров.

Машините, с които ще гласуваме, са над 12 хиляди, добави той.

 Утвърдена е Методиката за сходството на машините за изборите България 2 мин. Утвърдена е Методиката за сходството на машините за изборите  Днес афишират цената на природния газ за януари България 1 мин. Днес афишират цената на природния газ за януари  Първан Симеонов: Затъваме, хора Тази събота и неделя 4 мин. Първан Симеонов: Затъваме, хора  Утвърдена е Методиката за сходството на машините за изборите България 2 мин. Утвърдена е Методиката за сходството на машините за изборите  Днес афишират цената на природния газ за януари България 1 мин. Днес афишират цената на природния газ за януари  Първан Симеонов: Затъваме, хора Тази събота и неделя 4 мин. Първан Симеонов: Затъваме, хора

В Министерството на електронното ръководство ще има екран, на който всеки жител в работно време може да види по какъв начин се сертифицират машините.

Вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява изказванието на премиера Димитър Главчев, че изборните резултати може да бъдат обработени по-бавно.

„ Стига изборният развой да е транспарантен, да има почтеност сред партиите, да забравим рисковите трендове като пазаруване на гласове. Чух ЦИК, че ще бъдат спазени всички периоди “, сподели вицепрезидентът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР