Георги Гвоздейков: Ремонтът на коловозите на Централна гара ще продължи

...
Георги Гвоздейков: Ремонтът на коловозите на Централна гара ще продължи
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: Ремонтът на коловозите на Централна гара ще продължи над година


Георги Гвоздейков: Ремонтът на коловозите на Централна гара ще продължи над година.

Искам да се извиня на всички жители, които употребяват БДЖ,

тъй като ремонтът, който стартира на Централна гара предизвика тези усложнения в регулирането на придвижването и трафика към Северна България.

Първите дни закъсненията бяха с към 3 ч.

Днес към този момент нещата се възстановяват, закъсненията са най-вече към 18 минути.
Имам желанието до понеделник обстановката ще бъде изцяло нормализирана “,
изясни служебният транспортен министър. Това съобщи служебният транспортен министър Георги Гвоздейков в „ Денят стартира с Георги Любенов “.

По думите му, с цел да се предотвратят сходни проблеми за в бъдеще, ще се направи метаморфоза на придвижването.

„ Ще бъдат понижени влакове с малко пасажери, ще се направи оптимизация на броя влакове. В понеделник ще получа отчет, с цел да понижим процесът по ремонта. Ремонтът ще продължи над година “, сподели още Георги Гвоздейков.

Георги Гвоздейков обясни покачването на цените на билетите за влакове с това, че по този метод може този тип превоз да се развива и модернизира. Той удостовери, че нарастването на цените е с до 20%.

„ Упорито вървим към цифровизация. Една от задачите, които сме заложили, е да се отстранен хартиените билети за БДЖ, еволюцията и развиването в света, върви натам. Тази цифровизация включва опция всеки да може да си закупи билет през личното онлайн банкиране, приложение, вендинг машина на гарите и така нататък “, посочи Гвоздейков.

Той разяснява и новата метаморфоза на булевардите „ Патриарх Евтимий “ и „ Витоша “ в София.

„ Според мен, новите правила за паркиране в центъра на София не съставляват проблем, хубаво е, че се основава опция велосипедистите да вършат цялостна обиколка на града. Важното изискване е да има задоволително паркоместа “, сподели още служебният транспортен министър.

Георги Гвоздейков заяви, че скоро ще има трети мост над Дунав.

„ В края на годината България и Румъния бяха утвърдени от Европейската комисия за построяването му. Одобрен е предпроектното финансиране и изследване “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР