В голяма част от резултатите от проведени статистически проучвания България

...
В голяма част от резултатите от проведени статистически проучвания България
Коментари Харесай

България е на дъното при множество от статистиките на ЕВРОСТАТ

В огромна част от резултатите от извършени статистически изследвания България е на дъното. Това стана ясно, по време на изявление по Българска национална телевизия, с Марияна Коцева - общоприет шеф на ЕВРОСТАТ.
Ръководителят на статистическата работа заяви, че през 2016 година и 2017 година за първи път се записва негативен приръст на популацията на Европа. А България е измежду водещите класацията в този отрицателен натурален приръст. Коцева означи, че като цяло популацията понижава по-бързо в няколко други страни, като Латвия, Хърватска и Литва, само че повода там е по-голямата емиграция. Намалената раждаемост и процесът по застаряване на популацията в България, които са почнали още през 90-те години, в този момент дават своя отрицателен резултат.
Освен това, огромен % от българските младежи на възраст сред 16 година и 24 година нито учат, нито работят. А 80% от българите, които са до 31 година, живеят с родителите си до навършване на тези години. В тази сфера класацията повежда Малта. " В южния пояс това са и културно исторически обичаи, тъй че не може да се изясни единствено с икономическата обстановка. ", разяснява статистиката Коцева.
По % от популацията с цифрови умения на жителите на Европа, България също е на дъното. У нас едвам 30% от хората имат цифрови знания, до момента в който междинният % за Европейския съюз в тази област е 60%, а в скандинавските страни - 80%. По думите на генералния шеф на ЕВРОСТАТ, България е на дъното и на още една ранглиста, която извежда статистически данни от въпроса какъв брой са удовлетворени и щастливи хората у нас. " Затова, може би, можем да гледаме по-оптимистично на света и на нещата които се случват. ", прикани от ефира на Българска национална телевизия Марияна Коцева.
Положителни резултати се следят за 2018 година по връзки на икономическия растеж в страната и Европейския съюз, общо, където е достигнато най-виското ниво на претовареност и безработицата се намалява, връщайки се до предкризистното ниво, след финансовата рецесия, почнала през 2008 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР