В една херметична и контролирана институция, каквато е британската монархия

...
В една херметична и контролирана институция, каквато е британската монархия
Коментари Харесай

Каква тайна крие брачната халка на Елизабет II

В една херметична и следена институция, каквато е английската монархия е обикновено да има секрети, които необятната общност в никакъв случай няма да узнае. Но не стопираме да се учудваме, че през днешния ден, 68 години след коронясването продължаваме да откриваме непубликувани детайлности за Елизабет II. И не приказваме за диалозите при затворени порти, които тя е водила през десетилетията със международните водачи, а за нещо, което е било пред очите на обществото през цялото това време като брачната й халка, оповестява любопитните детайлности „ Венити Феър ".

Бижуто, което кралицата в никакъв случай не е сваляла от пръста си, откогато брачният партньор й, херцога на Единбург Филип го е поставил по време на сватбата им. Церемония, извършена преди съвсем 73 години (годишнината ще бъде маркирана на 20 ноември), която с изключение на всичко друго е първата кралска женитба, излъчена онлайн от малкия екран по целия свят.

Важно събитие, което разрешава на повече от 200 милиона фенове от всички континенти да участват на момента, в който тогава към момента принцесата и нейния избранник си споделят „ да ", без да знаят, че няколко години по-късно ще стартират дружно най-дългото царуване в историята на Англия.

Изглежда просто, този златен пръстен не коства и лира на херцога на Единбург, който изискал да бъде изкован за брачната половинка му от голям пай злато, който получил като подарък от жителите на Уелс по случай брака му. Това, което никой не знае е, че сега, в който го занася при бижутера, Филип го помолил да гравира вътре надпис, който никой: с изключение на него и самата кралица, не е виждал.

Това неотдавна беше разкрито от писателката Ингрид Сюард, създател на „ Принц Филип: Портрет на херцога на Единбург ", оторизирана биография на брачна половинка на Елизабет II, която беше оповестена в Англия и която съдържа незнайни до момента обстоятелства като този за скритото известие..

„ Кралицата в никакъв случай не е махала пръстена и затова никой в никакъв случай не е съумял да види какво е написал херцога в него ", споделя кралският биограф в книгата. „ Единствените, които знаят тази загадка, са кралицата, нейния брачен партньор и майстора, гравирал молбата на Фелипе ", изяснява Сюард, която също твърди, че херцогът е взел участие интензивно в изработването на пръстена, с който е изискал ръката на Елизабет II.

Прави го благодарение на майка си, принцеса Алиса Гръцка и Датска, която предложила като подарък за сватбата диамантена диадема, с цел да може от нея да сътвори годежния пръстен. За да направи това, Филип отишъл при локален бижутер, който трансформирал скъпоценните камъни от тази диадема в брилянтен пасианс от диаманти с пет камъка от всяка страна и типичен платинен обков. Елизабет споделя „ да ". Останалото е история.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР