Американската певица Тейлър Суифт поставя рекорд след рекорд и с

...
Американската певица Тейлър Суифт поставя рекорд след рекорд и с
Коментари Харесай

И с новия си албум Тейлър Суифт поставя рекорд след рекорд

Американската певица Тейлър Суифт слага връх след връх и с новия си албум The Tortured Poets Department, който излезе единствено преди седмица. Към продукцията имаше толкоз огромен интерес, че тя се трансформира в най-търсения и слушан албум в международните платформи " Спотифай ", " Амазон мюзик " и " Епъл мюзик " единствено часове след излизането си на 19 април, оповестиха от платформите.

В " Спотифай " The Tortured Poets Department стана първият албум в историята, съумял да доближи над един милиард стрийма за по-малко от седмица. Всъщност това не е изненада, защото осъществя над 300 милиона слушания за 12 часа след появяването си. Това е и най-хубавото достижение, записано в миналото в платформата за този период от време. The Tortured Poets Department е единадесетият студиен албум на Суифт, която е на 34 години.

" Историята е реалност! На 19 април 2024 година The Tortured Poets Department на Тейлър Суифт е първият албум в историята на " Спотифай ", който има над 300 млн. стрийма за един ден ", написаха от платформата в обществената мрежа " Екс ".

Американската поп звезда усъвършенства предходния връх за най-стриймван албум в " Спотифай ", който принадлежеше на... Тейлър Суифт за Midnights, публикуван през октомври 2022 година Тогава обаче платформата не разгласи съответни данни, напомня Си Ен Ен.

През 2023 година Тейлър Суифт стана и най-стриймваният реализатор в " Спотифай ", като събра над 26,1 милиарда стрийма в международен мащаб. И въпреки да е едвам април, напълно не е изключено певицата да повтори това и тази година.

Първият сингъл в новия план на американката е озаглавен Fortnight и е с присъединяване на американския рапър Пост Малоун. Песента се трансформира в най-слушаната в " Спотифай " за един ден - 25,2 млн. пъти, подобрявайки досегашното достижение на Марая Кери и коледния й шлагер All I Want For Christmas Is You, който преди Рождество Христово м.г. осъществя 23,7 млн. слушания за ден, напомня Би Би Си.

От " Амазон " и " Епъл " също споделиха, че The Tortured Poets Department е счупил върхове за стрийминг и при тях. " Това е най-хубавият поп албум на всички времена въз основата на слушанията в първия ден от излизането му ", оповестиха и от " Епъл мюзик ".

За " Амазон мюзик " новата продукция на Тейлър Суифт единствено за три дни се е трансформирала в най-стриймвания албум на музикалната платформа в международен мащаб в първата си седмица.

През шест дни при дебюта си The Tortured Poets Department събра 799 милиона стрийма във всички платформи в Съединени американски щати, като надмина предходния връх на Дрейк от 746 милиона слушания, подложен през 2018 година от неговия албум Scorpion, отбелязва " Билборд ".

Официалните данни за продажбите, които се появиха в петък, сочат, че в началната седмица на пазара от The Tortured Poets Department са закупени към 1,5 млн. копия, като 700 000 са на винил, заяви " Билборд ". Така Суифт усъвършенства личния си връх за най-вече продадени копия от албум на подобен притежател за ден, като надминава 693 000 броя от преиздадена й предходната есен продукция 1989 (Taylor`s Version). Музикалната звезда реши да презапише първите си шест албума поради спор за авторски права.

Американската певица разгласи, че новият й албум ще излезе през април от сцената на церемонията за премиите " Грами " през февруари т.г. в Лос Анджелис. Тогава тя получи две " грамофончета ", като стана и първата изпълнителка, отличена за четвърти път в категорията за най-хубав албум за Midnights. В сбирката си от награди Суифт има общо 14 оценки " Грами ".

Феновете й с неспокойствие чакаха The Tortured Poets Department, който съдържа 16 песни r беше пуснат тъкмо в среднощ на 19 април. Само два часа по-късно Суифт сервира изненада на феновете си, като показа и разширена версия на продукцията с спомагателни 15 песни, озаглавена The Anthology. В огромна степен песните са отражение на живота на изпълнителката, на любовите и разделите през годините. Това е пътешестване през две бурни години от персоналния живот на звездата, в които тя се сблъсква с тъга, рецензии и атрибутите на славата, отбелязва Би Би Си.

Тейлър Суифт продължава и международното си турне Eras, което жъне триумфи. След първата част, която беше в Северна и Южна Америка и Азия, втората част е планувано да е в Европа - обиколката би трябвало да стартира от Париж на 9 май. Според американски медии в шоуто певицата ще добави и част от новите песни, включени в The Tortured Poets Department. Досега турнето осъществя доходи от над един милиард щатски $, като е първото в историята, постигнало сходни резултати. В началото на април списание " Форбс " разгласи, че певицата към този момент е включена в листата на милиардерите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР