Руските войски засилват обстрела на град Волчанск в Харковска област,

...
Руските войски засилват обстрела на град Волчанск в Харковска област,
Коментари Харесай

Продължава евакуацията на украинския Волчанск

Руските войски ускоряват обстрела на град Волчанск в Харковска област , а евакуацията на популацията продължава.

Това заяви в неделя началникът на Харковската районна военна администрация (ОВО) Олег Синегубов в известието си в Telegram, представено от " Укринформ ".

" Врагът ускорява обстрела на Волчанск. Нашите бойци от въоръжените сили водят тежки боеве. Северната граница на Харковска област в този момент е най-трудната зона ", сподели началникът на районното военно ръководство.

Синегубов означи, че евакуацията на популацията продължава.

" Днес сме евакуирали 1600 души от Вовчанското направление. Продължаваме тази работа. Само за три дни са евакуирани 5500 души ", сподели началникът на RMA.

По думите му всеки човек получава цялостна поддръжка - от филантропична до правна.

 Руснаците влезнали във Волчанск, там остават до 500 цивилни
Руснаците влезнали във Волчанск, там остават до 500 цивилни

Намираме се под денонощен противников обстрел, признават украинците

Припомняме, че Волчанск и всички точки на северния граничен регион на Харковска област са под противников обстрел съвсем непрекъснато.

Главнокомандващия Олександър Сирски също дефинира обстановката в Харковска област като " значително обострена ", само че твърди, че украинските войски знаят проектите на врага и реагират гъвкаво на дейностите му.

" Противникът продължава да навлиза в дълбочина на нашата територия. Нашите бойци отблъснаха 13 противников офанзиви в посока Купянск главната задача е стабилизирането на фронтовата линия ", са думите на ръководителя на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов, представен от УНИАН.

Обстрелът по спокойно население и инфраструктура продължава към този момент трети ден към понеделник, откакто съветската армия Непрестанно се усилва броят на масираните артилерийски и въздушни удари.
 Продължават яростните боеве в огромна част от Харковска област
Продължават яростните боеве в огромна част от Харковска област

В региона на Донецк ситуацията е не по-малко напрегната

Броят на обитаемоте места, в които не престават дейните бойни дейности, се е нараснал. Волчанск, Липци и всички точки на северната граница са под обстрел на съперника съвсем непрекъснато., което до този миг не е доказано от Киев.

Президентът Володимир Зеленски посвети вечерното си слово в неделя на боевете в Харковска област. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР