Минисериалът Порталът, продуциран от Българска Национална Телевизия (БНТ), е достъпен

...
Минисериалът Порталът, продуциран от Българска Национална Телевизия (БНТ), е достъпен
Коментари Харесай

Гледаме българския минисериал „Порталът“ в HBO Max

Минисериалът „ Порталът ", продуциран от Българска Национална Телевизия (БНТ), е наличен в HBO Max. Това е третият подред български сериал, след „ Вина " и „ Под прикритие ", който влиза в наличието на стрийминг платформата.

В шест епизода се наблюдават приключенията на двамата пътешественици във времето. Пред какви провокации се изправят, по какъв начин ги преодоляват и по какъв начин се трансформира животът им, когато курсът на събитията от предишното сменя посоката си. Несбъднати любови, невъзможни връзки и доста обрати и спорове има в тази заплетена и извънредно завладяваща история.

Животът на Крум Бонев (в ролята Велислав Павлов) се прекатурва, когато на вратата му се появява натрапен посетител от предишното - неговият от дълго време липсващ вуйчо - доцент Димо Троянов, по прякор Джингиби, който наподобява все по този начин млад и неизменен. Оказва се, че съществува портал на времето! Крум попада 40 години обратно в социалистическа България от 1979 година Мястото, на което се озовава, и животът, в който се връща, са извънредно изненадващи и му коства съществено изпитание да оцелее в непознатата среда. Скоро си дава сметка, че е в точното време, когато би могъл да промени трагичната орис на фамилията си. Но по какъв начин?

Необяснимата опция за квантово прекосяване в друго време е открита от доцент Димо Троянов - Джингиби (в ролята Александър Кънев) - малко отвеян и екстравагантен академични учител по физика. По същото време, в което Крум Бонев се връща в 70-те години, младият академик се сблъсква с 2019 година, с развиването на технологиите, промененото общество и това, в което се е трансформирала онази социалистическа България, която той познава. Уж вкъщи, а в действителност озовал се в една непозната страна, чието бъдеще преди 40 години никой не е и сънувал.

С разгръщането на сюжета, феновете ще пътуват сред предишното и сегашното. Ще се връщат в средите на тогавашния елит и блестящия живот на българската сцена. После още веднъж ще се озовават в 2019 година, където доцент Троянов, заставен да крие самоличността си, среща една забележителна жена от своето минало.

„ Порталът " е по сюжет на Матей Константинов, Илиян Джевелеков и Нели Димитрова от „ Мирамар филм ", които са изпълнителен продуцент на сериала. Режисьор е Илиян Джевелеков, а оператор - Мартин Балкански. Художник на продукцията е Георги Димитров. Композитор на музиката е Петко Манчев. Кастингът и монтажът са дело на Александра Фучанска. В функциите гледаме: Мария Илиева, Борис Луканов, Христо Мутафчиев, Нели Димитрова, Радена Вълканова, Мария Стефанова, Свежен Младенов, Александър Кънев, Велислав Павлов, Дарин Ангелов, Герасим Георгиев - Геро, Михаил Мутафов, Стефка Янорова, Джулия Бочева, Стефания Кочева и великата Татяна Лолова в последната й кино роля.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР