В деня, в който се навършват 100 години от смъртта

...
В деня, в който се навършват 100 години от смъртта
Коментари Харесай

Община Мездра ще отбележи тържествено Деня на независимостта - 22 септември /снимки/

В деня, в който се навършват 100 години от гибелта на Патриарха на българската литература, в СУ „ Иван Вазов “ ще бъде открит бюст-паметник на националния стихотворец
С празненство на градския площад Община Мездра ще означи 113-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България - 22 септември. Възпоменателната демонстрация е в сряда от 9:30 часа.
Честването на празника ще стартира с обред по издигане на националния байрак и на знамената на Община Мездра и на Европейския съюз. Слово за непреходното значение на това историческо събитие и за неговите модерни измерения ще произнесе инж. Николинка Кътовска, заместник-кмет „ Стратегическо обмисляне, устройство на територията и инфраструктурни планове “.
Художествено-музикалната стратегия по случай Деня на независимостта ще показват мажоретният състав и Вокална група „ Детски свят “ към Център за поддръжка за личностно развиване.
От 10:30 часа в двора на Средно учебно заведение „ Иван Вазов “ публично ще бъде открит бюст-паметник на Патриарха на българската литература. Идеята за въздигането на паметника е на Инициативен комитет „ Иван Вазов “ във връзка 100-годишнината от гибелта на националния стихотворец, който е патрон на мездренската гимназия.
Община Мездра, Инициативен комитет „ Иван Вазов “ и СУ „ Иван Вазов “ канят жителите и гостите на гр. Мездра и на общината да уважат с наличието си двете събития!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР